Vrouw sterft in vliegtuig: kinderen zitten 8 uur naast overleden moeder

Vrouw sterft in vliegtuig: kinderen zitten 8 uur naast overleden moeder

Helen Rhodes (46), haar echtgenoot en hun twee kinderen stapten op 5 augustus in het vliegtuig van Hongkong naar Groot-Brittannië. Na 15 jaar woonachtig te zijn geweest in het Aziatische land wilde de familie terug naar ‘huis’. Maar onderweg ging het vreselijk mis.

Helen viel tijdens de vlucht in slaap, stopte met ademen en werd nooit meer wakker. Personeelsleden hebben daarop geprobeerd de vrouw te reanimeren, maar dat heeft helaas niet mogen baten. De echtgenoot en de kinderen moesten maar liefst acht uur naast hun overleden vrouw/moeder zitten.

Tussenstop

Na het vreselijke overlijden landde het toestel van Cathay Pacific in het Duitse Frankfurt voor een geplande tussenstop. Daar kreeg de gebroken familie te horen dat het ontzielde lichaam in Duitsland moest blijven, terwijl vader Simon en de kinderen naar Groot-Brittannië door moesten vliegen.

Vrouw sterft in vliegtuig: kinderen zitten 8 uur naast overleden moeder

Inzamelactie

Een vriendin van Helen, Jayne Jeje, is een inzamelactie gestart voor de familie. Hiermee hoopt ze voldoende geld bijeen te krijgen om de begrafeniskosten te dekken. Een woordvoerder van het Britse ministerie van Buitenlandse Zaken weer van de gebeurtenis af en zegt de familie te steunen.

De vader en de kinderen wachten in Engeland op de uitslag van de doodsoorzaak, waarna haar lichaam gerepatrieerd zal worden naar Groot-Brittannië.

Laat een reactie achter

Scroll naar boven