Vrouw staat perplex: Bank weigert contant geld te geven

Vrouw staat perplex: Bank weigert contant geld te geven

Taryn Comptyn ging onlangs naar de bank om 3.500 dollar op te nemen, maar ze was haar pinpas vergeten. Ze besloot daarop om een fysieke vestiging te bezoeken, waar ze naar de balie ging. Tot haar verbazing vertelde de bankmedewerker dat ze geen contant geld kon krijgen.

Digitaal

We worden tegenwoordig steeds verder in de richting van digitaal geld geduwd. In Nederland ontvangen we zelfs brieven als we ’teveel’ contant geld pinnen.

Het is iedereen inmiddels wel bekend dat Europa graag ziet dat cash geld gaat verdwijnen. Daarom proberen ze de digitale euro met alle macht erdoorheen te drukken.

Geen contant meer

Maar Taryn kon dus ook geld contact geld krijgen bij de Amerikaanse bank waar ze klant was. Met de nadruk op was, want Taryn heeft haar bankrekening inmiddels opgezegd.

Volgens de medewerker aan de balie was er ‘geen contant geld meer aanwezig in de bank’. Taryn kon alleen nog flappen krijgen in de pinpautomaat.

Omdat ze geen bankpas bij zich had, maakte de medewerker een tijdelijke kaart aan. Die moest Taryn in de automaat stoppen. De kaart werkte echter niet.

Na herhaaldelijk een foutmelding te hebben ontvangen en Taryn dus nog steeds niet bij haar geld kon, vertelde de medewerker ‘helaas niets te kunnen doen’.

”Ik dacht: Wat bedoel je? Ik moet mijn geld van mijn bankrekening halen. HET IS MIJN GELD”, aldus Taryn op TikTok. Daarop suggereerde de medewerker dat ze haar geld moest overboeken naar een rekening bij een andere bank. Dan zou ze het daar kunnen opnemen.

Rekening opgezegd

In de video laat Taryn haar frustratie duidelijk merken. ”Gelukkig heb ik nog een bank. Ik heb al mijn geld overgeboekt naar mijn andere rekening en daarna direct deze rekening opgezegd.”

”Het heeft me ontzettend aan het denken gezet over het banksysteem die we hebben en waar we staan. Hoe is het mogelijk dat je naar de bank gaat, en niet bij je eigen geld kunt komen? De wereld wordt langzaam aan knettergek en dit is het pas het begin van wat ons te wachten staat.”

Reactie van bank

De bewuste bank, ANZ genaamd, heeft inmiddels toegegeven dat steeds minder filialen over cash geld beschikken. ”Slechts acht procent van onze klanten maakt nog gebruik van cash geld opnemen bij een van onze kantoren. De overige mensen doen nu alles via internetbankieren. En dat is de toekomst.”

@basketballmumma How the hell can you go to a bank and be told you cannot access your own money ? #ridiculous #boymum #workfromhome #passiveincome theworldhasgonecrazy #decentralized #givememymoney ♬ original sound – Taryn Compton

Scroll naar boven