Vrouw smijt hondje van de bovenste verdieping van parkeergarage: ”Geen zin meer in”

Een Australische vrouw moet acht maanden brommen omdat ze vorig jaar besloot haar hond van het dak van een parkeergarage af te gooien.

Parkeergarage

De 26-jarige Amy Lea Judge werd in april vorig jaar op camera vastgelegd, terwijl ze haar shih tzu Princess over de rand van de bovenste verdieping van een parkeergarage af gooide.

Op Facebook schreef ze vervolgens een bericht, dat ze al snel weer verwijderde. ”Ik heb mijn hond verm00rd”, zo schreef Amy.

Vrouw smijt hondje van de bovenste verdieping van parkeergarage: ''Geen zin meer in''

De Australische schreef: ”Ik heb net mijn hond van het dak van een parkeergarage gegooid en heb staan kijken hoe ze haar d00d tegemoet viel. Maar ze heeft het overleefd en moest geëuthanaseerd worden vanwege het letsel dat ze opliep. Ik heb mijn hond omgebracht. Ik vertel de waarhheid.”

Maar op die bekentenis kwam de vrouw al snel terug. Binnen een paar minuten verwijderde ze het bericht, waarna ze zei ‘gehackt’ te zijn.

‘Doe maar euthanasie’

De rechter geloofde hier echter helemaal niets van en was onverbiddelijk: Amy moet acht maanden zitten voor wat ze haar hondje heeft aangedaan.

Het beestje werd gevonden door een voorbijganger, die in eerste instantie dacht dat de hond was aangereden. Het dier was er heel slecht aan toe.

Een dierenarts kwam via de chip uit bij Amy en contacteerde haar om een behandelingen en de eventuele kosten daarvan te bespreken. Amy wilde dat niet: ”Doe maar euthanasie.”

Geplande, doelbewuste en opzettelijke daad

Naast de bekentenis op Facebook, hebben ook bewakingscamera’s vastgelegd wat Amy heeft gedaan. Ze toonde tijdens het proces ook geen enkel berouw.

Ze probeerde de schuld af te schuiven op anderen, en verzon doorlopend excuses voor haar daden. Een inspecteur van de dierenbescherming, Kylie Green, zegt: ”In mijn elf jaar als inspecteur heb ik nog nooit zoiets gruwelijks meegemaakt. Ik kan niets ergers bedenken.”

”Honden vertrouwen hun eigenaars blindelings en rekenen erop dat ze bij hen veilig zijn. Dat vertrouwen op deze manier schenden…Er zijn geen woorden voor.”

Daad stellen

Amy moet dus acht maanden zitten en heeft daarnaast een verbod op het houden van huisdieren gekregen voor de duur van tien jaar.

Inspecteur Green vindt niet dat het vonnis ook maar een beetje gerechtigheid biedt voor de pijn en angst die de hond in de laatste uren van haar leven heeft moeten doorstaan.

Toch hoopt Green dat hiermee een daad is gesteld: ”Ik hoop dat dat het een duidelijke boodschap is voor de samenleving, dat dierenmishandeling niet wordt getolereerd.”

Scroll naar boven