Vrouw rekte haar nek jarenlang op zodat ze op haar favoriete dier leek

In de afgelopen jaren hebben wij van Trendnieuws geschreven over een groot aantal kleurrijke personen met vreemde interesses, zoals de vrouw in dit verhaal. Sydney Smith heeft namelijk vijf jaar lang geprobeerd om haar net zo lang mogelijk te maken omdat ze op een giraffe wilde lijken.

Oprekken van nek

De 35-jarige in Los Angeles geboren Sydney Smith heeft meer dan vijf jaar geprobeerd om haar nek zoveel mogelijk te verlengen. De passie die Sydney voelt voor giraffen heeft ze naar een totaal nieuw niveau getild. In 2011 begon Sydney te experimenteren met metalen ringen om haar nek.

Ze haalde haar inspiratie van de Kayan-bevolking, die in Zuidoost-Azië woont. In die cultuur is het namelijk heel gebruikelijk om nekringen te dragen om de nek te verlengen. Meisjes beginnen al op vijfjarige leeftijd met het dragen van zulke ringen. Naarmate ze ouder worden, komen er steeds meer ringen bij.

Populariteit van de ringen

Er zijn verschillende theorieën over waarom deze ringen zo populair zijn geworden onder de vrouwen van Kayan Lahwi. Het is niet alleen vanuit het oogpunt van mode, maar ook als een symbool van hun culturele identiteit. Als we kijken naar de ringen die Sydney Smith gebruikte, doen ze sterk denken aan de ringen die door de vrouwen uit de Kayan Lawi-stam gedragen worden.

Inmiddels heeft Sydney besloten om de ringen niet meer te dragen. Tegenwoordig heeft ze geen probleem om zichzelf de ‘Giraffe Woman’ te noemen, en als je de Instagram van Sydney bekijkt, waar ze meer dan 150.000 volgers heeft, kijkt ze met een glimlach terug op haar tijd met de ringen.

Laat een reactie achter

Scroll naar boven