Vrouw organiseert een housewarming, stuurt alle gasten een tikkie

Vrouw organiseert een housewarming, stuurt alle gasten een tikkie

Housewarmings zijn altijd gezellig. Je bent gezellig met je vrienden en de drank vloeit rijkelijk. Maar wat nu wanneer je achteraf een tikkie krijgt, of je even 50 euro wil betalen voor de ‘onkosten’.

Precies dit deed een Finse vrouw. Ze organiseerde een feestje ten faveure van haar nieuwe woning. In totaal werden er 34 vrienden en vriendinnen uitgenodigd, die zelf hun drank mee moesten nemen.

Vrouw organiseert een housewarming, stuurt alle gasten een tikkie

Scandinavië

Voor degenen die zichzelf afvragen of het normaal is om je eigen drank mee te nemen naar een feestje: in Scandinavië is dat inderdaad gebruikelijk. Als je zelf geen drank meeneemt, heb je dus niets te drinken. En dus kwam iedereen met een lekker flesje op de proppen. Bovendien hadden de meeste gasten een cadeautje meegenomen voor de vrouw en haar man.

Het feest was super gezellig en iedereen had het naar zijn zin. Dat veranderde een dag later, toen de aanwezigen ineens werden verrast met een betaalverzoek. De vrouw die het feestje organiseerde, eiste dat iedereen 50 euro zou betalen om de ‘onkosten’ te dekken.

Voor niets gaat de zon op

Tegen de Helsinki Times zegt de vrouw het volgende: “Een feestje organiseren kost geld, we hebben voor iedereen eten gekocht en hebben daarna alles schoon moeten maken. Als je een pand afhuurt betaal je daar ook voor, dus het lijkt me redelijk als iedereen zijn of haar deel betaalt. Ze moeten niet denken dat het gratis is.”

Naar verluidt hebben de feestgangers minder enthousiast gereageerd. Wij hebben de indruk dat de vrouw nu een hoop vrienden verloren is. Daarnaast leert een snelle rekensom dat 34 x 50 uitkomt op 1.700 euro. Dat is lekker verdienen…

Scroll naar boven