Vrouw onwel na injectie, beveiliger grijpt man met naald

Twintig personen onwel op festival: ''Met naald geprikt''

Tijdens het festival Den Haag Outdoor is gisteren een vrouw met een injectienaald geprikt, vermoedelijk om haar te kunnen drogeren. Oplettende beveiligers zagen het gebeuren en grepen de man direct bij zijn nek. Hij is aangehouden.

Het gaat om een man van 31 jaar oud zonder vaste woon- of verblijfplaats. Hoewel beveiligers letterlijk gezien hebben dat de man een naald in zijn slachtoffer stak, wil de politie ”omwille van het onderzoek” niet bevestigen dat er inderdaad een naald is aangetroffen bij deze verdachte.”

Timo Bosman is organisator van Den Haag Outdoor, dat plaatsvond in het Zuiderpark en compleet was uitverkocht. De beveiliging krijgt, terecht, een groot compliment van Bosman.

Needle spiking

Europa is de laatste tijd volledig in de ban van het zogeheten ‘needle spiking’. In de meeste gevallen lukt het echter niet om een verdachte te traceren, dan wel aan te houden.

Ook vreemd is dat bloedonderzoeken vrijwel nooit een afwijkende stof opleveren. Het Trimbos-instituut adviseert om als je geprikt wordt, zo snel mogelijk medische hulp in te schakelen of een EHBO-post te bezoeken. Daarnaast raadt men aan je eigen urine op te vangen. Daarmee neemt de kans toe dat er onderzocht kan worden of en welke stof er in je lichaam is gespoten.

Laat een reactie achter

Scroll naar boven