Vrouw neemt de volledige 30 minuten lunchpauze en moet op gesprek komen

Vrouw neemt de volledige 30 minuten lunchpauze en moet op gesprek komen

Een vrouw heeft een hele discussie in gang gezet door te vertellen dat ze elke dag haar volledige lunchpauze van dertig minuten gebruikt. Ze weigert om ook maar een seconde van haar pauze te gebruiken voor werk, en moest daarvoor zelfs op gesprek komen.

Lunchpauze

De meeste werkgevers eisen dat medewerkers binnen een niet betaalde lunchpauze van dertig minuten, die tijd ook nog eens gebruiken om voordat het halfuur om is weer klaar te zitten om te werken.

Neem een callcenter als voorbeeld. Zodra je je telefoon op pauze instelt, gaat de tijd in. Je moet dan ook nog eens voortijdig terugkeren naar je werkplek en weer ingelogd zijn, binnen die 30 minuten.

Eigenlijk ben je dan dus bezig met werk terwijl je daar niet voor betaald wordt. TikTokker @melekrenee vindt dat onzin. Ze stelt in een video dat ze elke dag de volledige 30 minuten aan pauze opneemt. ”Waarom zou ik werken in de tijd dat ik daar niet voor betaald krijg?”

@melekrenee #stitch with @Yezzi Yezzir ♬ original sound – melek

‘Stop met kontlikken’

De Tiktokker haalt ook uit naar mensen die willen bewijzen dat ze harde werkers zijn. ”Vroeg naar je werk komen maakt je geen held. Doorwerken tijdens pauzes en eten en drinken aan je bureau maakt je niet speciaal. Overuren draaien slaat echt nergens op.”

”Als jij zo’n kontenlikker bent ga je je werk na een paar jaar haten.” Onder de video verschillen kijkers van mening. Er zijn mensen die beweren dat extra inzet nodig is om promotie te kunnen maken. Anderen beweren dat werkgevers vaak liegen tegen werknemers en hen dingen voorhouden die nooit gaan gebeuren.

In het geval van deze Tiktokker: ze moest op gesprek komen vanwege haar ‘houding’. Haar werkgever vond het niet leuk dat ze de volledige 30 minuten pauze (waar ze recht op heeft) opneemt.

Wat is jouw mening over pauzes op je werk? Neem jij ze volledig op, of gebruik je ook tijd om voordat het half uur afgelopen is, weer klaar te zitten? Laat het weten in de reacties!

Scroll naar boven