Vrouw na 10 jaar eindelijk zwanger via IVF, maar dan belt de arts die enorme fout opbiecht

Vrouw na 10 jaar eindelijk zwanger via IVF, maar dan belt de arts die enorme fout opbiecht

Wanneer je kinderen wilt, maar die niet kunt krijgen is dat ondraaglijk. Carolyn Savage en haar man Sean hebben maar liefst tien jaar geprobeerd om zwanger te worden. Toen het eindelijk gelukt was, kregen ze 4 dagen later een telefoontje.

Drie kinderen

Carolyn en Sean waren al ouders van drie kinderen, toen ze besloten voor een vierde te gaan. In plaatst van een positieve test werd de vrouw steeds opnieuw ongesteld.

Uiteindelijk wendde het koppel zich tot invitrofertilisatie (IVF). Het duurde vervolgens niet lang voor Carolyn zwanger werd. De blijdschap duurde echter maar kort.

Carolyn en Sean Savage traden met elkaar in het huwelijksbootje in 1993. Hun eerste kind werd een jaar later geboren. Maar daarna had ze moeite om in verwachting te raken.

Het gebeurde niet van nature en met hulp van vruchtbaarheidsbehandelingen kwam het tweede kindje ter wereld. In 2007 probeerden ze reageerbuisbevruchting, en met succes. Negen maanden later kwam de kleine Mary Kate ter wereld. Hiermee had het koppel drie gezonde kinderen.

IVF

In februari 2009 liet Carolym embryo’s implanteren, omdat het stel graag een vierde kindje wilde. Niet veel later kregen de twee positief nieuws.

Carolyn was wederom in verwachting. De blijdschap zou echter maar van korte duur zijn. Slechts vier dagen na het nieuws, kwam er een belletje.

De arts belde om te vertellen dat de embryo’s per ongeluk verwisseld waren met die van een ander koppel. De baby in haar buik was dus niet die van haar. Ze had de embryo van een andere vrouw laten implanten in haar baarmoeder.

Fertility Clinic Nightmare: Pregnant with Someone Else

Beslissing

En dan staat Carolyn voor een zware beslissing: het kind laten aborteren, of de zwangerschap voortzetten. Ze besloot om het laatste te doen.

Wat Carolyn en Sean vervolgens doen, is contact opnemen met de biologische ouders. Dat zijn Shannon en Paul Morell, die woonachtig zijn in Detroit.

Na een zwangerschap van 36 weken wordt Logan geboren middels een keizersnede. Carolyn verklaart: ”Hij is hun zoon. Het zal echter voor altijd mijn baby blijven.”

Vader Sean nam de taak op zich om het baby’tje over te dragen aan de biologische ouders. Die zaten te wachten in de kamer naast de verloskamer.

Geluk

Carolyn en Sean waren tot tranen toe geroerd. Wat ze op dat moment niet konden weten, was dat het geluk zou terugkeren.

Vrouw na 10 jaar eindelijk zwanger via IVF, maar dan belt de arts die enorme fout opbiecht

Een jaar later lieten Carolyn en Sean weten via een draagmoeder een tweeling te verwachten. Aan Daily Mail vertelt Carolyn: ”Isabella en Reagen hebben een deel van het verdriet gesloten dat we nog steeds ervoeren na de geboorte van Logan. Ze zijn geen ‘vervangende baby’s’.

Dit verhaal wordt echter nog heftiger, want in 2014 deed Carolyn een zwangerschaptest. Die was positief. ”Ik dacht: dit kan niet. Ik ben onvruchtbaar.”

”Ik heb de afgelopen 20 jaar ontelbare vruchtbaarheidsbehandelingen ondergaan en met uitzondering van een paar IVF’s, heb ik maar twee positieve testen gehad. En nu ineens wel?”

Grote familie

Maar het bleek echt waar. In het najaar van 2014 wordt Nicholas Winston Savage geboren. Carolyn was op dat moment 45 jaar oud. Nicholas heeft twee oudere broers, een zus en tweelingzusjes.

Dit verhaal is een van de meest ongelooflijke gebeurtenissen die wij ooit hebben gelezen. Vandaar dat we het met je delen. De familie heeft meerdere interviews gegeven. Hierboven staat een YouTube-video. Hier is er nog eentje:

Shocking IVF mix up: Woman gives birth to someone else
Scroll naar boven