Een vrouw die in Wijdemeren woont en in de bijstand zit moet alles terug betalen omdat ze af en toe boodschappen van haar moeder kreeg. Ze moet in totaal €7040 terugbetalen aan de gemeente. Mensen als Geert Wilders vonden het belachelijk maar de gemeente zelf zegt dat ze gewoon volgens de wet handelen.

Iemand bij de Sociale Dienst ging op bezoek bij de vrouw en toen zag hij dat ze vooral boodschappen van de Albert Heijn in huis had. De vrouw gaf ook toe dat ze boodschappen van haar moeder kreeg.

„Ik krijg aardig wat boodschappen van mijn moeder per week, twee broden, drie zakken sla, een doos met acht stukjes vlees, twee dozen eieren, wc-papier, koffie. Ik krijg één keer in de week een tas met boodschappen”, zei de vrouw tegen de Sociale dienst.

BEKIJK OOK  Kind (1,5) achtergelaten in auto terwijl ouders zijn gaan winkelen in Dordrecht

Ze zei ook dat ze namelijk zonder de extra boodschappen van haar moeder niet kan rondkomen. „Ik geef zelf nauwelijks geld uit aan boodschappen. Ik denk maximaal €10 per week. Ik ben bijna mijn hele uitkering kwijt aan vaste lasten.”

De gemeente eist nu dat ze €7040 terug moet betalen over een periode van 2015 tot 2018. Ook de rechtbank is het met de gemeente eens. Alles wat je krijgt en geld waard is moet namelijk van je uitkering afgehaald worden.

Politiek

De politiek is geschrokken over het feit dat ze zoveel moet terug betalen. Geert Wilders zegt bijvoorbeeld dat de overheid dus helemaal niks heeft geleerd over de toeslagaffaire.

BEKIJK OOK  Kick Out Zwarte Piet is van plan om carnaval aan te pakken

De gemeente heeft ‘correct’ gehandeld want zij mogen dus geld terug vorderen op het moment dat iemand een ‘gift’ ontvangt.


Like it? Share with your friends!