Vrouw mist vliegtuig, rent startbaan op en wil piloot tegenhouden

Bizar

Een nieuwe dag, een nieuwe imbeciel. Zo simpel is het. Deze keer hebben we een video voor je gevonden die is opgenomen op het Australische Canberra Airport.

Vliegtuig

Daar miste een Australische vrouw haar vlucht. Hartstikke vervelend. De vrouw was echter in de veronderstelling dat ze het vliegtuig nog zou kunnen halen.

Hoe? Nou gewoon, door de startbaan op te rennen en de piloot te manen eventjes te wachten met opstijgen zodat de vrouw nog naar binnen kon.

As a result of the woman’s inconsiderate “runway walk,” all flights ended up being delayed for 10 minutes, but operations have since returned to normal. In a similarly brazen incident in July, a passenger en route to Bangkok, Thailand demanded that the pilot turn the plane around because he forgot his bag at the Chiang Mai airport.

Ooggetuige Simon Hales heeft het hele gebeuren gefilmd en dat op Facebook gezet. Hij beweert dat de vrouw, van wie haar identiteit nog onbekend is, de beveiliging passeerde alsof ze er niet stonden. Vervolgens probeerde ze op de startbaan een QantasLink-vlucht naar Adelaide tegen te houden.

Alsof het een taxi is

We zien de vrouw wildzwaaiend met haar armen op de baan staan. Ze probeert de aandacht van de piloot te trekken alsof ze een taxi tracht aan te houden.

Vanzelfsprekend waren omstanders in alle staten, al is verbijstering meer het juiste woord. Een andere getuige laat weten dat hij zichzelf afvroeg waarom er niemand ingreep.

Althans, voor een minuut of vijf. De piloot zag de vrouw uiteindelijk en zette de motoren uit. Enkele seconden later betrad de Australische Federale Politie de baan.

Vertraging

De vrouw werd ingerekend en afgevoerd naar een cellencomplex. Het vliegtuig heeft ze dus niet gehaald. Door haar bizarre actie hadden alle vertrekkende vluchten 10 minuten vertraging.

Het is niet bekend wat de vrouw te wachten staat, maar we kunnen ons voorstellen dat de boete torenhoog gaat worden. Een celstraf is ook niet uitgesloten.

Scroll naar boven