Vrouw krijgt enorme iPhone als grafsteen met haar foto als ‘screensaver’

Vrouw (25) krijgt opmerkelijke grafsteen: ''Dit hebben we nog nooit gezien''

Als het gaat om het nemen van beslissingen over iemand laatste rustplaats, zullen sommige mensen dit zelf hebben geregeld. Maar als iemand totaal onverwacht heengaat, dan moeten hun dierbaren een keuze over een grafsteen maken. Maar een iPhone? 

iPhone

Een vader heeft hierin nogal een opmerkelijke keuze gemaakt. Hij heeft een enorme iPhone als grafsteen boven het graf van zijn dochter laten plaatsen.

De 25-jarige Rita Shameeva uit Rusland werd in 2016 naar haar laatste rustplaats gebracht. Er is niet veel bekend over Rita, behalve dat ze hield van reizen en vrienden had in Duitsland.

In 2018 haalde ze, terwijl ze twee jaar niet meer op aarde was, de krantenkoppen. Verbijsterende rouwenden werden op de begraafplaats geconfronteerd met een 1.80 meter hoge iPhone.

De iPhone bevat een afbeelding van de jonge vrouw als ‘screensaver’. Op de achterkant is zelfs het Apple-logo toegevoegd en dat is erg bijzonder, zullen we maar zeggen.

Hallucineren

Degene die de steen heeft laten plaatsen is vader Rais Sameev. Ruim twee jaar nadat zijn dochter hem was ontvallen, besloot hij het opzienbarende gevaarte toe te voegen. Het torent hoog uit boven de andere grafstenen op de lokale begraafplaats in Ufa.

Nikolay Yevdokimov, een rouwende man die zijn dierbare kwam bezoeken, vertelt aan de krant ProUral dat hij dacht dat hij hallucineerde toen hij het zag.

”Ik dacht dat ik hallucinaties had. Hoe kan er een Amerikaanse smartphone op onze begraafplaats verschijnen? En dan ook nog zo groot!?”

‘Hij vervolgt: ”Ik heb veel stenen gezien, maar om hem in de vorm van een iPhone te maken? Dit is de eerste keer, om maar eerlijk te zijn. Het is gemaakt voor een jonge vrouw. Heel vreemd.”

Over de auteur