Vrouw koopt bananen bij LIDL, schrikt zich kapot als ze iets ziet bewegen

Vrouw koopt bananen bij LIDL, schrikt zich kapot als ze iets ziet bewegen

De gepensioneerde Jan Giovinazzo uit het Britse Epsom ging onlangs boodschappen doen bij de LIDL en kocht onder andere bananen. Tot zover niets vreemds. Maar eenmaal thuis veranderde dat. De bananen bleek een exotische verrassing te bevatten.

De bananen van de LIDL komen uit Ivoorkust en hadden een weg afgelegd van ongeveer 5.100 kilometer naar de Engelse vestiging.

‘Wat is dat in vredesnaam?’

De 71-jarige vrouw wilde thuis een banaan eten en liep naar de gootsteen om het fruit te schillende toen ze er iets op zag zitten. ”Ik keek naar beneden en dacht ‘Wat is dat in vredesnaam?’ Toen ik beter keek, besefte ik dat het een kleine kikker was. Het was niet helemaal wat ik verwachtte. Ik moet zeggen dat het heel schattig was.”

”Ik heb online direct gekeken om wat voor soort het gaat en is mijn optiek is het een rietkikker. Ik heb hem in een plastic doosje gestopt en die op de verwarming gezet om hem warm te houden. Daarna heb ik de dierenambulance gebeld zodat mijn nieuwe vriendje een fijn thuis krijgt.”

Vrouw koopt bananen bij LIDL, schrikt zich kapot als ze iets ziet bewegen

Illegaal

”Die kwamen pas de volgende dag. Toen ik ’s morgens in het doosje keek, was de kikker nog in leven. Zoals ik al was hij super schattig, maar het eigenlijk illegaal om een niet-inheemse soort vrij te laten in de buitenwereld. Gelukkig is hij nu opgehaald. Ik weet niet wat ze ermee gaan doen verder.”

Jan wil iedereen aanraden om boodschappen zoals groente en fruit goed te controleren alvorens je het in je winkelwagen stopt.

Scroll naar boven