Vrouw komt ineens weer tot leven tijdens haar eigen begrafenis

Vrouw komt ineens weer tot leven tijdens haar eigen begrafenis

In Ecuador is van de week wel iets heel opmerkelijks gebeurd. Terwijl rouwende ‘nabestaanden’ zich rond de kist van een ‘levenloze’ vrouw verzamelden, hoorden zij ineens geklop vanuit de kist. De 76-jarige Bella Montoya bleek nog in leven.

Onwel

De 76-jarige Bella Montoya werd op 9 juni jongstleden met spoed afgevoerd naar het Martin Icaza Hospital in Babahoyo (Ecuador). Ze had haar zoon verteld dat ze zich niet lekker voelde.

Drie uur later vertelden doktoren aan Gilbert Montoya, Bella’s zoon, dat zijn moeder naar de eeuwige jachtvelden gegaan was. Hij kreeg zelfs een cerficaat waarop de oorzaak stond vermeld.

Begrafenis

In Nederland wacht men enkele dag alvorens de begrafenis of crematie plaatsvind. In Ecuador houden ze van opschieten. Slechts vier uur later vond de begrafenis plaats.

Toen de begrafenis bijna was afgelopen, openden familieleden de kist. Ze wilden de kleren van de vrouw verwisselen. En toen gebeurde het.

De oude vrouw begon naar adem te happen, terwijl ze nog steeds in de kist lag. Een persoon heeft het tafereel gefilmd en zegt: ”We zijn hier in 409 Olmedo Street, waar een persoon 0verleden was verklaard door medici, al uren in de kist lag en uiteindelijk nog in leven blijkt.”

“Ze heeft moeite om te ademen. We hebben de hulpdiensten gebeld, maar ze zeiden dat ze ons terug zouden bellen en dat er geen ambulance is.”

Foutje, bedankt

Gilbert, de zoon, wist niet wat hij meemaakt: ”Met haar linkerhand sloeg ze tegen de kist en haar hart klopte. Hoe kan dit? We hebben zelfs een overlijdensakte gekregen?”

De vrouw is uiteindelijk alsnog naar het ziekenhuis vervoerd. ”Haar hart is stabiel en ze blijkt niets te mankeren. Doktoren vertellen ons dat mijn moeder catalepsie heeft ervaren. Dat is een bepaalde toestand die vaak voorkomt bij schizofrenie of in hypnotische trances.”

Gilbert kan het nog steeds niet geloven. ”Ik probeer alles op een rijtje te zetten. Ik had al afscheid genomen van mama. Nu moet ik eraan wennen dat ze nog leeft.”

Gobierno revisará el caso de la mujer que resucitó durante su funeral | Televistazo en la Comunidad
Scroll naar boven