Vrouw komt eieren rapen, wordt doodgepikt door ‘lieve huiskip’

brown hen on green grass field during daytime

Een vrouw uit het zuiden van Australië is doodgepikt door een huiskip. Dat gebeurde terwijl ze eieren ging rapen in de ren in haar tuin.

Vrouw komt eieren rapen, wordt doodgepikt door 'lieve huiskip'

Kip

De vrouw, die al op leeftijd was, wilde de eieren gaan rapen die haar kippen hadden gelegd. Toen ze daarmee bezig was, ging het flink mis.

Een van de kippen draaide helemaal door en plantte haar snavel in het been van de vrouw. Het slacht0ffer werd toegetakeld door de kip, die ook een spatader raakte.

Hoewel de vrouw talloze andere verw0ndingen op heeft gelopen, is de ader haar fataal geworden. Dat meldt The Mirror op haar website.

‘Opletten’

De identiteit van de vrouw is niet bekendgemaakt om haar nabestaanden verdere ellende te besparen. De site News.au.com is met een waarschuwing gekomen, waarin staat uitgelegd dat je heel goed moet oppassen voor dieren die in eerste instantie lief lijken.

Spataderen

Professor Roger Byard zegt: ”Het belangrijkste is dat ik probeer te bereiken dat ouderen spataderen laten behandelen. Dat is zo gebeurd. Ouderen zijn kwetsbaar en bij hen breken ze snel.

eggs, straw, food

Hij voegt eraan toe: “We hebben studies gedaan die laten zien dat mensen gewoon rond hun huis zijn geweest en vervolgens gewoon hun been stoten en dan 0verlijden.”

Over voorbeelden van dieren die behoren tot de risicogroep voor ouderen, zegt Byard: “Katten zijn een zeer veelvoorkomend struikelgevaar voor ouderen in huis waar ze misschien nooit aan denken.”

Niet voor het eerst

In Ierland gebeurde ooit een soortgelijk iets. Een landgenoot uit Den Haag kreeg het daar aan de stok met een haan, die aan het langste eind trok.

De man, Jasper Kraus, werd uiteindelijk aangetroffen door zijn buurman.

Scroll naar boven