Vrouw drinkt fles met allesreiniger in azc Den Helder

Vrouw drinkt fles met allesreiniger in azc Den Helder

In Den Helder heeft een bewoonster van het asielzoekerscentrum De Doggershoek aan de Burgemeester Ritmeesterweg gisteren een halve fles allesreiniger opgedronken. Daarop moesten de hulpdiensten zich massaal naar het azc spoeden.

Allesreiniger

De voormalige Rijksinrichting voor jeugdigen de Doggershoek is na een mooie verbouwing in 2015 in gebruik als azc. Hier is plek voor maximaal 600 nieuwe Nederlanders, waaronder 100 alleenstaande minderjarige vreemdelingen (amv), zo valt te lezen op de website van het COA.

Gisteren ging het dus even niet goed, toen bleek dat een van de bewoonsters een halve fles allesreiniger achterover gegooid had.

Wie precies de melding maakte is niet bekend, maar binnen een mum van tijd rukten de de brandweer en een ziekenwagen uit.

Frisdrank

Bij aankomst werd de vrouw aangetroffen. Op Instagram melden wetshandhavers dat het inderdaad gaat om een fles met allesreiniger. Hulpverleners hebben zich ontfermd over mevrouw, die misschien wel dacht dat het een soort frisdrank was.

Het is niet bekend hoe de vrouw eraan toe is. Wel bekend is dat je allesreiniger natuurlijk niet kunt drinken. De gevolgen voor het lichaam kunnen dan ook groot zijn.

Ook niet bekendgemaakt is waarom de vrouw dit heeft gedaan. De wijkagent meldt dat er instanties ingeschakeld worden die de vrouw kunnen helpen.

Vrouw drinkt fles met allesreiniger in azc Den Helder

Scroll naar boven