Vrouw die Russisch bombardement op ziekenhuis overleefde, bevallen van dochter

Mariana bevallen van dochter

De Oekraïense Mariana Vishegirskaya uit Marioepol is veilig bevallen van een dochter. Volgens BBC News is het kindje via een keizerssnee gehaald en weegt zij 3.200 gram. De naam van het meisje is Veronika, naar de Griekse godin van de overwinning, Niké.

De moeder werd eergisteren bebloed gefotografeerd toen zij hoogzwanger een door Rusland gebombardeerd ziekenhuis in Marioepol moest verlaten. Gehuld in een stippeltjespyjama en met slechts een plastic tas vol persoonlijke bezittingen was te zien hoe Mariana zich een weg door al het puin baande.

Rusland: Vrouw is actrice

Bij het bombardement op het ziekenhuis kwamen 3 personen om het leven. Zeventien anderen raakten gewond. Volgens Rusland was het ziekenhuis een ‘legitiem militair doelwit’. De Russische minister van Buitenlandse Zaken Sergei Lavrov, was zelfs blij met de bommenregen op ‘ultra-radicalen’.

De Russische ambassade gooide er een tweet uit waarin werd gesteld dat de vrouw een ‘actrice’, die iedereen moest laten doen geloven dat het gebouw nog als ziekenhuis diende. Mariana zou volgens de Russische propagandamachine helemaal niet zwanger zijn.

Bewijs

Het Instagram-account van Mariana heet gixie_beauty. Uit haar posts blijkt dat zij een zogenaamde beauty vlogger is. Er zijn meerdere posts te vinden waarin zij haar zwangerschap laat zien. In onderstaand bericht vraagt zij haar volgers zelfs of zij denken dat de baby een jongen, of meisje wordt.

Laat een reactie achter

Scroll naar boven