Vrouw die ring kocht voor €10 komt er 30 jaar later achter dat het een fortuin waard is

We hopen allemaal wel eens dat we iets goedkoops kopen, bijvoorbeeld tijdens koningsdag, en dat het vervolgens een fortuin waard blijkt te zijn. Helaas zijn de meeste items die we vinden gewoon rommel. Voor één gelukkige vrouw in het Verenigd Koninkrijk bleek haar aankoop bij een bootverkoop (een vorm van een kringloop) echter een zeer speciale verrassing.

Meer dan drie decennia geleden kocht de 55-jarige Debra Goddard de ring. Al die jaren geloofde ze dat de steen in de ring van glas was. Het bleef jarenlang bewaard in een juwelendoos en haalde het er pas uit toen haar bejaarde moeder ten prooi viel aan fraude en al haar geld verloor.

Debra bracht het naar een juwelier, in de hoop dat de ring een paar honderd pond op zou leveren. Daar kreeg ze de schok van haar leven toen haar werd verteld dat het eigenlijk een 26.27-karaats diamant was.

Tijdens een interview zei Debra: ‘Toen ik naar de juwelier ging, viel hij bijna flauw en zei hij:’ Weet je wat dit is? Het is een diamant. “Ik zat de hele nacht op te kijken en vroeg me af wat ik moest doen.”

Nadat ze het goede nieuws te horen kreeg nam ze de ring naar Sotheby’s, een high-end veilinghuis, waar de diamant werd bevestigd als legitiem, en de waarde ervan werd berekend van maar liefst £ 740.000 (€843.521). Nadat de verschillende veilingkosten waren betaald, verdiende Debra £ 470.000 (€535.750) aan de uiteindelijke verkoop. Een aardige meevaller.

Debra, die werkt voor een goed doel en door de jaren heen meer dan 20 kinderen heeft opgevoed, heeft haar veilinginkomsten gebruikt om haar moeder June Boyle, 72, met allerlei geschenken te verwennen.

“Ze is op vakantie naar Barbados gegaan, Tom Jones gezien, Celine Dion in Vegas gezien en een dure jas gekocht,” zegt Debra. “Het geld is niet belangrijk voor mij.”

Sinds deze gelukkige ontmoeting is Debra verder gegaan met het schrijven van een boek, in de hoop om elke verkoop te gebruiken om haar liefdadigheidswerk voort te zetten. Ze heeft ook een bedrijf in vintage sieraden opgericht dat bootverkoop voor andere mogelijke schatten opspoort.

Ze zegt: “Ik doe vrijwilligerswerk met het goede doel van een weggelopen kind. Als dit boek geld oplevert, wil ik dat het naar hen en jeugdbegeleiders gaat. ‘

Een heel goed voorbeeld voor ons allemaal om te onthouden dat geld niet het belangrijkste is in het leven! Wat vind jij? Laat het weten in de comments!

Bron: Time