Vrouw bezoekt Auschwitz en doet net alsof ze in een pretpark is

Vrouw bezoekt Auschwitz en doet net alsof ze in een pretpark is

Sommige mensen hebben een behoorlijke tik in hun zender. Helaas zijn dat er tegenwoordig best veel. Op de een of andere manier komen deze mensen ook vaak in het nieuws.

In Polen is flinke ophef ontstaan nadat er foto’s naar buiten zijn gekomen van mensen die blijkbaar geen idee hebben wat zich in concentratiekamp Auschwitz heeft afgespeeld.

Zoals in de geschiedenisboeken te lezen valt en ook in veel documentaires te zien is, hebben zich in Auschwitz vreselijke en mensonterende dingen afgespeeld.

194-1945

Tussen 1940 en 1945 zijn er meer dan zes miljoen mensen vergast, een huiveringwekkende gebeurtenis die tot op de dag van vandaag bij overlevenden en nabestaanden nog enorm veel losmaakt.

Er bestaan echter mensen die het kamp zien als een gezellig toeristisch uitje. Zij komen er voornamelijk voor de ‘grappige’ foto’s en poseren voor hun Instagram.

Drie dagen geleden postte de Britse journaliste Maria Murphy een foto van een vrouw die op het spoor poseert die naar het kamp leidt. Op Twitter schrijft ze erbij: ”Vandaag had ik een van de meest schrijnende ervaringen uit mijn leven. Helaas leek niet iedereen het zo aangrijpend te vinden.”

Op sociale media is de beer los. Mensen reageren woedend onder de foto.  Zo schrijft iemand: ”Ik was ook geschokt door de mensen die Auschwitz behandelen als een soort pretpark.” De auteur deelde vervolgens ook een foto van iemand die op het spoor poseerde als een soort vliegtuig.

Vrouw bezoekt Auschwitz en doet net alsof ze in een pretpark is

De beheerder van het voormalige kamp Auschwitz-Birkenau heeft geregeageerd op de foto. Zij roepen mensen nogmaals op respect te hebben als ze foto’s maken bij en in het kamp.

”Foto’s kunnen een immense emotionele waarde hebben voor bezoekers. Maar wanneer mensen naar Auschwitz komen, is het van belang te onthouden dat ze een historische plek van een voormalig vernietigingskamp betreden waar meer dan een miljoen mensen werden vermoord. Respecteer hun nagedachtenis.”

 

Scroll naar boven