Vrouw beleeft hoogtepunt niet meer en klaagt België aan, krijgt flink geld

Vrouw beleeft hoogtepunt niet meer en klaagt België aan, krijgt flink geld

Stel je voor dat je niet meer kunt klaarkomen. Voor sommige mensen bestaat er niets ergers. Een Belg, inmiddels 62 jaar, kan het al twintig jaar niet meer. Ze vindt dat de Belgische staat hier verantwoordelijk voor is en daarom eiste ze geld. Dat ze ook heeft gekregen.

Wegwerkzaamheden

Voor de oorsprong van de gebeurtenis moeten we helemaal terug juni 2002. Op dat moment zijn wegwerkers bezig op een weg in de richting van Nijvel.

Er zijn twee stoplichten neergezet om het verkeer in goede banen te leiden. Dat zorgt er bijvoorbeeld voor de auto’s de werklui zien en op tijd kunnen uitwijken.

De destijds 42-jarige vrouw rijdt op haar motor over de weg heen. Er is niets vreemds aan de hand, totdat er een hoogteverschil in het wegdek zit.

De vrouw valt van haar motor en dat tekent haar voor de rest van haar leven.

47 hechtingen

Naast een hersenschudding is ook de lies van de vrouw er slecht aan toe. Er worden 47 hechtingen gezet. Maar dat is nog niet het ergste, want er zijn ook zenuwen geraakt.

Dit heeft lastige gevolgen. Ze kan haar hoogtepunt tussen de lakens ineens niet beleven. In 2015 zegt ze hierover: ”S*ksuele rechten maken deel uit van de mensenrechten.”

Geld

Op panorama.nl lezen we dat de vrouw inmiddels flink gecompenseerd is door de Belgische overheid. De rechter heeft besloten dat de vrouw recht heeft op 12.500 euro.

De kosten die ze daarnaast heeft moeten maken voor het laten oplappen van zichzelf, moeten ook door België worden vergoed. Dat komt uit op een slordige 250.000 euro.

Hoewel het dus bijna 21 jaar geleden is, ontvangt de vrouw nu alsnog geld. Of dat voldoende is om het nooit meer kunnen krijgen van een hoogtepunt te verzachten, lijkt ons niet.

Scroll naar boven