Vrouw (95) vecht voor haar leven nadat agenten haar TWEE keer taseren

Vrouw (95) vecht voor haar leven nadat agenten haar TWEE keer taseren

De 95-jarige Clare Nowland uit het Australische New South Wales vecht momenteel voor haar leven in het ziekenhuis. De moeder van 8 kinderen werd vorige week tot twee keer toe getaserd in het verzorgingshuis waar ze woont.

Tasers

Clare lijdt aan dementie en woont in een verzorgingstehuis met de naam Yallambee Lodge. Personeel trof haar vorige week aan met een mes in haar hand.

Het was niet helemaal duidelijk wat ze hiermee van plan was. Eerst is geprobeerd het af te pakken, maar toen dat niet lukte werden de wetsdienders opgetrommeld.

Die blijken geen enkele moeite te hebben gedaan om met de vrouw in gesprek te gaan en grepen direct naar hun tasers. De vrouw werd in haar borst en in haar rug geraakt. De gevolgen hiervan zijn niet te overzien. Clare viel naar achter en kwam met haar hoofd op een tafel gerecht.

De klap was dusdanig groot, dat ze er een schedelbreuk en een hersenbloeding aan over heeft gehouden. Momenteel vecht ze voor haar leven.

‘Niet normaal’

Andrew Thaler, een familievriend, vertelt aan The Guardian dat de familie van Clare kapot van verdriet is. ”Het is onzeker of ze de nacht doorkomt na wat haar is aangedaan.”

Ondertussen is er heisa ontstaan op het politiebureau, waar meerderen direct een grootschalig onderzoek eisen over wat hier precies is gebeurd.

”Wij willen de onderste steen boven hebben en doen er alles aan om te achterhalen waarom een oude vrouw die notabene woont in een verzorgingshuis zo is toegetakeld.” Er is een speciaal team op de zaak gezet die precies gaat onderzoeken of agenten juist gehandeld hebben.

Stop met tasers

Josh Pallas van de gemeente New South Wales heeft ondertussen gevraagd om het gebruik van een taser te verbieden. ”Ik vind het disproportineel en het is niet de eerste keer dat het eindigt in een tragische situatie. Er moeten toch ook andere manieren zijn?”

Scroll naar boven