Vrouw (72) op straat verscheurd door gevaarlijke hond

Vrouw (72) op straat verscheurd door gevaarlijke hond

In het Britse Bedworth is een vrouw van 72 jaar doodgebeten door een compleet doorgedraaide hond. De arme vrouw maakte geen schijn van kans, toen het dier haar midden op straat aanviel. De schok is groot en brengt de discussie over honden weer op gang.

Onhandelbaar

De autoriteiten hebben de eigenaren van het woeste dier meteen ingerekend. De 52-jarige man en zijn 49-jarige vrouw zijn aangehouden op verdenking van het bezitten van een verboden ras hond. Daar bovenop worden zij aangeklaagd omdat het dier ‘onhandelbaar’ zou zijn.

Het is niet duidelijk om welk ras het precies gaat. Verboden rassen in Engeland zijn de pitbull terriër, Argentijnse Dog, de Japanse Tosa en de fila brasileiro.

Enorme impact

De hond is ook in beslag genomen. Volgens de BBC is de eigenaresse van de aanvalsmachine ook gegrepen door het dier. Zij mankeert echter weinig.

Volgens een woordvoerder van de autoriteiten zijn hondenaanvallen als deze ‘extreem zeldzaam’. Hij laat weten dat wat er gebeurd is, grote impact heeft op de gemeenschap.

‘Honden gevaarlijk’

Zoals gezegd heeft de gebeurtenis veel ophef verzoorzaakt. Tegenstanders van honden vinden dat het nu maar eens een keer afgelopen moet zijn. Zij opperen dat er voortaan eerst gecontroleerd moet worden voordat mensen toestemming krijgen om een hond in huis te nemen.

In het Verenigd Koninkrijk zijn in slechts anderhalf jaar tijd al 15 mensen doodgebeten door honden. Maar liefst 22.000 mensen zijn gewondgeraakt door honden.

De moeder van jongetje (10) die eind 2021 door een hond verscheurd werd, voert momenteel campagne. Zij eigst dat er zeer strenge wetten worden ingevoerd voor hondenbezit.

Scroll naar boven