Vrouw (51) verpletterd door boom in Haarlem

Noodweer nog erger dan verwacht: KNMI zet alle seinen op rood

Meerdere media maken melding van een zeer tragische gebeurtenis in Haarlem. Hier is een vrouw van 51 om het leven gekomen, nadat een omvallende boom op de auto terechtkwam waar zij samen met iemand anders in zat.

Marnixstraat

Dat gebeurde in Haarlem, op de Marnixstraat in het noorden van de Noord-Hollandse stad. De vrouw zat als bijrijder in de auto en kon geen kant op toen het mis ging.

Omstanders die alles zagen gebeuren zijn de vrouw te hulp geschoten. Zij hebben getracht de vrouw te reanimeren. Hulpdiensten waren snel ter plaatse. Onder meer een traumahelikopter is uitgerukt.

Een woordvoerder van de Veiligheidsregio Kennemerland liet eerder aan Hart van Nederland weten dat er iemand gereanimeerd moest worden, die vervolgens afgevoerd werd. Inmiddels is duidelijk geworden dat de hulp niet meer mocht baten. De vrouw is er niet meer.

Storm Poly eist eerste dode in Nederland

Haarlem

Op Twitter is te zien hoe Poly ontzettend veel schade maakt in Haarlem. Complete bomen worden de grond uit gerukt en daarvan worden massaal beelden op sociale media gedeeld.

Deskundigen boos op KNMI

In de tussentijd is er woede ontstaan bij Buienradar, Weerplaza en Weer.nl. Deskundigen stellen dat het KNMI ’te laat’ ingegrepen heeft.

De experts vinden dat het KNMI gisteravond een zwaarder weeralarm dan code geel had moeten afkondigen, zodat Nederland een stuk beter voorbereid zou zijn geweest op storm Poly. ”We hebben hier gistermiddag al voor gewaarschuwd en nu blijkt dat er veel te laat is opgeschaald.

Helemaal misgegaan

Het KNMI gaf vanmorgen rond 08.00 uur code rood af. ”Op dat moment was de ochtendspits al in volle gang en werden kinderen door hun ouders naar school gebracht.”

Weerman Jordi Huirne van Weer.nl is laaiend. ”Het is helemaal misgegaan. Het is veel te laat afgekondigd. VEEL TE LAAT. Alle weermodellen gaven dit gistermiddag al aan.”

”Er was een kans van minimaal 60 procent dat dit ging gebeuren. Dat is de criteria van code oranje. Het KNMI stelde dat het maar 30 procent was. Dat vinden wij onbegrijpelijk!”

Scroll naar boven