Vrouw (29) die meer dan 20 jaar in coma ligt, bevalt ineens van jongetje

Vrouw (29) die al 26 jaar in coma ligt, bevalt ineens van jongetje

Er zijn nieuwe bodycambeelden opgedoken van totaal verbouwereerd personeel in een zorginstelling in het Amerikaanse Phoenix (Arizona). Hierin is te zien hoe een vrouw die al 25 jaar in coma ligt, moeder wordt van een jongetje.

Coma

Dit gebeurde al in 2018, maar gisteren zijn er nieuwe beelden vrijgegeven. Hierin is te zien hoe een personeels lid van de Haciena HealthCare de pamper controleert van een 29-jarige vrouw die al 25 jaar in vegetatieve toestand leeft. Plots ziet deze medewerker een baby.

Er ontstaat direct enorme chaos. De verpleegster die de ontdekking deed, was zo getraumatiseerd dat ze een maand niet meer kon werken.

Vrouw (29) die al 26 jaar in coma ligt, bevalt ineens van jongetje

Wie is de vader?

De vraag was lang hoe de vrouw zwanger heeft kunnen worden. In eerste instantie blijkt namelijk dat alleen vrouwen bij haar konden komen. Een medewerker vertelt in de reportage over de zaak op de televisiezender Arizona’s Family, dat de verzorgers allemaal vrouwen waren. ”Zij wassen de patiënten. kleden hen aan en geven hen eten. Maar er zijn ook verplegers. Zij dienen alle medicatie toe.

Een van de verplegers was Nathan Sutherland. Hij liep tegen de lamp bij een DNA-test. ”Een van de ouders had hem kort na de feiten verteld blij te zijn met zijn aanwezigheid. Ik weet dat mijn kind veilig is als jij in de buurt bent” zei die. ”Het vertrouwen in hem was ontzettend groot”, zo vertelt de bron.

‘Sorry’

Toen duidelijk werd wat Sutherland had gedaan, bood hij zijn excuses aan. Tijdens zijn proces vertelde hij zelf door zijn moeder te zijn verwaarloosd.

”Ik wil mijn excuses aanbieden aan het slacht0ffer. Je verdiende het niet. Dat ik moest vechten tegen de demonen in mijn hoofd, doet er niet toe. Ik mocht je dit niet aandoen en kan niet in woorden uitdrukken hoe zeer ik spijt heb van wat ik nu heb gedaan.”

Nathan Sutherland werd in 2021 veroordeeld tot tien jaar cel. Het is mogelijk dat hij eerder vrijkomt, als hij zich goed gedraagt.

Kind

De jongen, die in december vijf jaar zal worden, is opgevangen door familieleden van zijn moeder. Ze raakte op driejarige leeftijd in coma toen ze bijna verdronk. Maar van een menswaardig bestaan is sinds dat moment geen sprake meer. Toch houden familieleden haar al 26 jaar in leven.

New body cam shows moments after comatose patient delivers unexpected baby

 

Scroll naar boven