Vrouw (28) doodgebeten door honden die ze uitliet

Vrouw (28) doodgebeten door honden die ze uitliet

Vreselijk nieuws vanuit Engeland, waar een vrouw van 28 jaar eergisteren om het leven is gekomen na een aanval van minimaal een van de honden die ze aan het uitlaten was. Het schokkende incident vond plaats in Caterham, zo meldt de politie.

Vrouw (28) doodgebeten door honden die ze uitliet
Foto ter illustratie, niet een van de honden uit het verhaal

”Dit is een tragisch incident waarbij een jonge vrouw helaas om het leven kwam. Onze gedachten zijn bij haar familie en vrienden”, zei het hoofd van de politie van het district Tandridge. De nabestaanden worden opgevangen door de politie. Het forensisch onderzoek is nog aan de gang. Er is nog niemand opgepakt. De tweede vrouw die ook gewond raakte heeft intussen het ziekenhuis mogen verlaten.

8 honden opgepakt

Agenten hebben, zo meldt ook het Belgische Nieuwsblad, acht honden opgepakt. Het gaat niet om verboden rassen en de eigenaren zijn op de hoogte gebracht.

Het is op dit moment nog onduidelijk of de vrouw, die hondenoppas was, werd aangevallen door een of meerdere honden.

Te veel honden

Volgens bronnen was de vrouw 7 honden aan het uitlaten. ”Dat zijn er gewoon te veel tegelijk”, zo zegt een bron tegen het Britse tabloid Daily Mail. ”Je kunt niet zo veel honden controleren. Als er iets gebeurt, dan is dat ongeveer vergelijkbaar met een aanval van 7 kleine wolven.” Diezelfde bron meldt dat de honden ‘als een roedel’ gereageerd zouden hebben bij de aanval.

Wetgeving

Volgens de Britse wet kunnen eigenaars van honden die iemand doden tot 14 jaar gevangenisstraf krijgen of een boete waar geen limiet op gezet is, of beide. Eigenaars van honden die iemand verwonden riskeren een gevangenisstraf van vijf jaar en een geldboete.

Scroll naar boven