Vrouw (19) gaat naar de wc, ziet ineens een voetje tevoorschijn komen

Vrouw (19) gaat naar de wc, ziet ineens een voetje tevoorschijn komen

Een vrouw van negentien jaar uit het Britse Braintree heeft de verrassing van haar leven gekregen. Toen ze naar het toilet ging, zag ze tot haar verbazing ineens een voetje tevoorschijn komen. De vrouw bleek negen maanden lang zwanger te zijn geweest, zonder dit te weten.

Geen anticonceptie

De negentienjarige Faye White was zestien jaar toen ze beviel van haar eerste kindje Brody-Chase. Sindsdien gebruikte Faye slechts ‘sporadisch’ anticonceptie.

De negentienjarige Faye White laat aan Kennedy News and Media weten dat ze zes zwangerschapstesten had gedaan, welke allemaal negatief waren.

Ook haar menstruatiecyclus was normaal en haar babybuik ontbrak. In die zin was deze zwangerschap anders dan toen Faye voor het eerst moeder werd.

Maar ja, wanneer je geen anticonceptie gebruikt is er een kans dat je zwanger raakt als vrouw zijnde. En dit bleek dus ook te zijn gebeurd.

Vliezen gebroken

Op 6 mei lag Faye te slapen, toen ze ineens wakker werd in een enorme plas water. White ging daarop naar de wc, omdat ze ‘veel druk’ voelde.

”Toen ik op de wc zat, kwam er iets uit. Niet zomaar iets, maar een voetje van een baby.” White belde daarop de hulpdiensten en vanaf dat moment ging alles ontzettend snel.

“De weeën waren in volle gang. Vanaf het moment dat de vliezen braken tot aan de geboorte, duurde het twee uur, zo snel is het gebeurd.”

Complicaties

Het kindje, dat de naam Luna-Grace heeft gekregen, kwam uiteindelijk ter wereld in de ziekenwagen. Er deden zich alleen enkele complicaties voor.

Zo kampt het meisje met ‘hypoxische ischemische encefalopathie’, dat hersenschade veroorzaakt door onvoldoende toevoer van zuurstof en bloed naar het hersenweefsel.

Wat precies de gevolgen daarvan zijn, moet nog blijken. ”Het kan zich nog ontwikkelen”, aldus White, die na tien dagen weer naar huis mocht.

Scroll naar boven