Onlangs kwam het nieuws naar buiten dat het lichaam van de Belgische Jurgen Conings (46) is gevonden. Het verhaal werd nog opmerkelijker toen naar buiten kwam dat het de burgemeester van het dorp was die het lichaam vond van de militair. Maar er komt nog een staartje aan het verhaal nadat zijn vriendin werd opgepakt als mogelijke verdachte.

Vriendin Jurgen Koning

Afgelopen vrijdagochtend werd er gemeld dat de vriendin van de verdachte is opgepakt ter verdenking. De vrouw, die in totaal 7 jaar samen was met Conings was op dat moment net van plan om naar haar werk te gaan. Ze werd ervan verdacht Conings onderdak te hebben geboden, nadat hij weken lang spoorloos was.

Toen bekend werd dat het lichaam wat was gevonden daadwerkelijk van Conings was, bracht de advocaat van zijn vriendin het volgende statement naar buiten tegen Nieuwsblad.be: “Enerzijds is ze blij dat de beproeving voorbij is en dat er geen andere slachtoffers vielen, maar ze is natuurlijk haar partner kwijt.”

“De vrouw wil nu met rust gelaten worden want ze is de voorbije weken door een hel gegaan. Ze heeft niets met de ideeën of plannen te maken. Ze had minstens evenveel vragen als de politie had.” Er wordt gedacht dat Conings zichzelf van het leven heeft beroofd nadat hij geen uitweg meer zag.


Like it? Share with your friends!