‘Vrienden’ van haar zoon hebben hem ziek gemaakt – Zijn moeder komt gelijk in actie

Tiener Liam hield altijd al van voetbal, rondhangen met zijn vrienden of op zijn motorfiets en alle andere dingen die een typische tiener graag deed. Maar op een dag gaf hij zijn mobiele telefoon aan zijn moeder en vertelde haar dat hij het niet meer nodig had.

Zijn moeder was verbaasd en dacht dat het een fase was in zijn pubertijd, maar langzaam zag ze hoe haar zoon interesse verloor in alles, zelfs eten, toen hij een schaduw werd van zijn vroegere zelf. Uiteindelijk besloot ze dat er iets niet klopte en smeekte haar zoon om het haar te vertellen.

Liam had altijd een voetbal bij zich, waar hij ook heen ging en hij was opgewonden toen hij mee mocht doen met het schoolteam.

Het was zo hartverscheurend voor zijn moeder Deirdre, die vier andere kinderen had, om te hoe hij zijn interesse in alles verloor en dunner en dunner werd, vertelde ze aan The Well. Maar ze was vastbesloten om alles op alles te zetten en erachter te komen wat er aan de hand was. Ze zette haar zoon neer en smeekte hem om haar te vertellen wat er aan de hand was.

Het bleek dat Liam het afgelopen jaar werd gepest door een groep zogenaamde ‘vrienden’. Haar lieve zoon werd uitgescholden, geslagen en getrapt en zelfs elke dag verteld dat hij zelfmoord zou moeten plegen. Het pesten was zo erg dat Liam aan een eetstoornis leed. Ze huilden allebei in zijn wanhopige situatie en probeerden zelfs de school te confronteren met deze kwestie, maar er werd niets aan gedaan.

Zelfs toen Liam thuiskwam met een gekneusd gezicht, zou de school de zaak nog steeds niet onderzoeken. Ze voelde zich hulpeloos.

Liam moest in het ziekenhuis worden opgenomen en had een voedingssonde, zijn eetstoornis was zo erg geworden en niemand deed iets om hem te helpen. Dus besloot zijn dappere en sterke moeder om het heft in eigen handen te nemen en hun verhaal via social media te delen.

Het antwoord wat ze kregen hadden ze niet verwacht! Mensen van over de hele wereld deelden de post en reageerden met hun eigen vergelijkbare ervaringen met pesten. Met behulp van de hash-tag #WeStandWithLiam toonden duizenden mensen hun steun aan Liam.

Liam onderging intense therapie voor depressie en eetstoornis. Zijn behandeling was zwaar, maar na 10 lange weken was Liam eindelijk stabiel genoeg om naar huis te gaan.

Deze zeer dappere jongen deed iets geweldigs: hij keerde terug naar school en deed opnieuw mee bij het voetbalteam en maakte het voetbalseizoen af. Deirdre en het gezin zijn enorm trots op hun zoon die dapper genoeg was om zijn lijden te onthullen, de behandeling te doorstaan en naar de school terug te keren om zijn laffe pestkoppen tegemoet te komen!

Helaas zijn er net als Liam, er veel te veel kinderen die gepest worden op school. Zoveel lijden in stilte en worden niet gesteund, terwijl ze dit wel nodig hebben en verdienen. Deel dit met je familie en vrienden als jij ook vindt dat pesten helemaal moet stoppen!

Bron: The Well

Laat een reactie achter

Scroll naar boven