Vrienden schieten aanstaande echtgenoot per ongeluk dood op verlovingsfeest

Vrienden schieten aanstaande echtgenoot per ongeluk dood op verlovingsfeest

In de Egyptische plaats Agamy is een 21-jarige man dodelijk geraakt tijdens een ‘feestelijke’ kogelregen op zijn eigen verlovingsfeest. De kogel was afkomstig uit het vuurwapen van een van zijn vrienden.

Mustafa Magdy, een lokale kapper, was vlak voor het dodelijke incident door zijn vrienden op de schouders gehesen. Hij werd geraakt door een verdwaalde kogel, waarna hij hevig bloedend naar het dichtstbijzijnde ziekenhuis werd gebracht. Hier heeft men geprobeerd zijn leven te redden, maar volgens de Daily Mail mocht hulp niet meer meer baten. De jongen bezweek aldaar aan zijn verwondingen.

Schieten = traditie

In Egypte en omstreken is het traditie om je AK47 helemaal leeg te knallen bij feestjes en partijen. De bedoeling is dan om in de lucht te schieten.

Dit gaat niet altijd goed. Sterker nog, het schijnt vaak voor te komen dat de feestvreugde omslaat in paniek nadat er weer iemand door een kogel is getroffen. Hoewel een vallende kogel minder snelheid heeft dan een kogel die rechtstreeks op iemand afkomt, is ook een vallend projectiel met een snelheid van 200 kilomter per uur nog snel genoeg om een lichaam te doorboren.

Laat een reactie achter

Scroll naar boven