Vriendelijke oude man laat tiener zien hoe een das te strikken – maar dat is niet alles

Met de drukte en hectiek van tegenwoordig gebeurt het vaak dat mensen bepaalde dingen over het hoofd zien. In de metro is vaak te zien hoe iedereen druk bezig is met zichzelf en zich haasten om naar werk te gaan of iets dergelijks.

En toch, in het midden van de chaos in de metro was er een jongeman die dringend hulp nodig had. Hij kreeg het niet voor elkaar om zijn stropdas te strikken tijdens het spitsuur in de metro. Het was een oudere vrouw en haar man die hem opmerkte en vroegen of hij hulp nodig had. Hun reactie zou vervolgens viraal gaan …

Het was een vrouw in een rode jas die de jongeman in problemen zag. Hij ging op een bank zitten en probeerde zijn das te strikken. De vrouw benaderde hem en vroeg: “Weet je hoe je het moet strikken?”

Toen hij antwoordde: “Nee, mevrouw” tikte ze haar man op zijn schouder en vroeg of hij de jongeman kon leren hoe hij zijn das goed moest strikken.

Een les voor het leven

Zonder oordeel of aarzeling hielp hij de jongeman door hem stapsgewijs te leren hoe je een das hoort te strikken. Een omstander was in staat om het speciale moment vast te leggen op camera en ook wat er daarna geneurde…

In plaats van simpelweg zijn das te strikken en verder te haasten, leerde de oudere man hem hoe hij zijn das hoort te strikken. Zodat hij dit in de toekomst helemaal zelf kan doen.

Het was misschien een klein gebaar, maar het leerde de jongeman twee lessen. Ten eerste, hoe een das te strikken, wat altijd een nuttige vaardigheid is om te hebben, maar ten tweede – en misschien nog belangrijker – dat stoppen om iemand in nood te helpen nog steeds van onschatbare waarde is.

Deel dit verhaal alsjeblieft als je denkt dat het bejaarde echtpaar lof verdient voor het lesgeven aan deze jongen. Een les die hij de rest van zijn leven bij zich zal houden.

Bron: Facebook/Spotlight