Vreselijks nieuws voor Eddy Zoëy en zijn familie

In een verpleeghuis in Wierden is zaterdag oud-voetballer Herman Morsink overleden. Morsink was in de jaren zestig een veelscorende spits bij Heracles. Herman Morsink was de vader van programmamaker en musicus Eddy Zoëy.

Rust in vrede
“M’n lieve vadertje, Herman Morsink, is overleden. En deze bevrijding is hem na lang lijden in een onwelwillend Parkinson-lichaam meer dan gegund. Natuurlijk zijn wij enorm verdrietig, en gaan we z’n warmte, liefde en plezierige aura ontzettend missen”, plaatst hij in een bericht op Facebook samen met een foto samen met zijn vader.

Semi-prof
Morsink maakte op 12 april 1959 zijn debuut in het eerste van Heracles. In 1961 kreeg hij z’n eerste contract voor de Almelose vereniging. In de periode 1961-1971 kwam Herman Morsink uit voor het eerste elftal. Een slepende blessure – Morsink had een zwakke knie – dwong hem al op 29-jarige leeftijd te stoppen als speler. Na zijn actieve periode werd Herman Morsink trainer, hij had verschillende amateurclubs in Oost-Nederland onder z’n hoede. Hij trainde onder meer Deto Vriezenveen, DES in Nijverdal en bij HHC in Hardenberg.

Herman Morsink is 77 jaar geworden. Hij was al enige tijd ziek en woonde in een verpleeghuis in Wierden.

Bron: Shownieuws, Libelle Beeld: Youtube