Vreselijks nieuws voor de hond van Frans Bauer, we wensen hem veel sterkte

Op Instagram heeft Frans Bauer met al zijn fans gedeeld over de status van zijn hondje Lourdes. Wegens een verlammende ruggenmerginfarct moet Lourdes namelijk in een rolstoel.

Frans Bauer ontving veel vragen rondom de gezondheid van Lourdes nadat hij op de televisie was gezien samen met het hondje.

In de video die hij deelt via Instagram laat hij het volgende weten:

“Lourdes heeft sinds drie dagen een rolstoeltje omdat ze afgelopen zomer een ruggenmerginfarct heeft gehad, waardoor ze aan beide pootjes verlamd was. Nu na maanden elke week fysio doet het rechterpootje het weer maar het linker duidelijk minder. Door maanden haar spieren niet te hebben gebruikt is er spierslapte ontstaan en we hopen nu met haar rolstoeltje dat ze weer haar spieren gaat opbouwen en misschien weer zelfstandig kan gaan lopen”

“Ze heeft antislipsokjes aan zodat ze goed grip heeft en dat ze haar pootjes niet kan openhalen. We moeten veel oefenen en het rolstoelgebruik opbouwen. Ondertussen kan ze al aardig overweg met haar hondenrolstoeltje en ze is erg blij mee”.

View this post on Instagram

Wij krijgen veel vragen over wat Lourdes heeft. Dit naar aanleiding wat er gister op de Belgische tv te zien was. Lourdes heeft sinds 3 dagen een rolstoeltje omdat ze afgelopen zomer een FCE heeft gehad. (fibro cartilagineuze embolie, ook wel ruggenmerginfarct geheten). Waardoor ze aan beide pootjes verlamd was, nu na maanden elke week fysio doet het rechten pootje het weer maar het linker duidelijk minder. Door maanden haar spieren niet te hebben gebruikt is er spierslapte ontstaan en we hopen nu met haar rolstoeltje dat ze weer haar spieren weer gaat opbouwen en misschien zelf weer zelfstandig kan gaan lopen . Ze heeft antislip sokjes aan zodat ze goed grip heeft en dat ze haar pootjes niet kan openhalen. We moeten veel oefenen en het rolstoel gebruik opbouwen. Ondertussen kan ze al aardig overweg met haar hondenrolstoeltje en ze is erg blij mee 😁 🐾

A post shared by Frans Bauer (@fransbauer) on


Wat vervelend nieuws voor de schattige vierpoter. Wij wensen Lourdes en de familie heel veel sterkte! Deel dit artikel om je steun te betuigen!

Bron: AD