Vreselijk: weer kindje verdronken bij recreatieplas

Vreselijk: weer kindje verdronken bij recreatieplas

Ons heeft zojuist het tragische nieuws bereikt dat er vandaag een kindje is verdronken bij een strandje in Sneek. Het jongetje was sinds het eind van de middag vermist en werd niet veel later levenloos gevonden in het water.

De Potten

Volgens Hart van Nederland en de Leeuwarder Courant gaat het om het strandje bij recreatiegebied De Potten in Sneek.

Het kind van basisschoolleeftijd, van wie de identiteit nog niet bekend is gemaakt, werd vermist sinds het einde van de middag.

Daarop werd direct grootschalig gezocht. De hulpdiensten (politie, brandweer, duikers en zelfs omstanders) hebben alles gedaan om het jongetje te vinden.

Niet alleen in het water werd gezocht. Ook op het land in de omgeving van De Potten is massaal gezocht. Rond 18.30 uur kwam een trieste mededeling.

Omstanders, die te water waren gegaan, troffen het levenloze lichaam van het kind aan. Hulpverleners hebben nog een poging gedaan tot reanimeren, maar hulp kwam te laat.

De Lithse Ham

Eergisteren verdronk er in Brabant ook een kind. Dat gebeurde bij de Lithse Plas. Adbyrahman (6) was samen met zijn vader en moeder bij de recreatieplas.

Hij was in het water aan spelen, maar kon niet zwemmen. Na verloop van tijd verloren zijn ouders hem uit het oog. De hulpdiensten hebben dezelfde dag nog gezocht, maar zonder resultaat.

De volgende dag hebben zij wederom gezocht. In het water werd uiteindelijk een lichaampje gevonden, dat van de jongen uit Turkmenistan bleek.

Scroll naar boven