Vreselijk: Vrouw kan niet gereanimeerd worden omdat accu van AED is gejat

Vrouw moet gereanimeerd worden, dief steelt accu van AED

In Schaijk is afgelopen donderdag iets ongeloofijks gebeurd. Een vrouw moest gereanimeerd worden. De openbare AED kon echter niet gebruikt worden, omdat de accu van het levensreddende apparaat bleek te zijn verdwenen. De vrouw is omgekomen.

Reanimatie

Burgerhulpverleners werden afgelopen donderdag met spoed opgeroepen voor een reanimatie in Schaijk. Jan Albers, die alle AED’s in Schaijk en Reek beheert, stelt dat er snel werd gehandeld.

Elke seconde is namelijk van groot belang. ”Een man heeft de AED in de Molengraaf snel gepakt en meegenomen naar de vrouw die gereanimeerd moest worden. Dat leek goed te gaan.”

Accu

Later op de avond krijgt Jan een belletje. De man die de AED had meegenomen, vertelt hem dat het apparaat helemaal niet werkte.

Jan gaat meteen ter plaatse en inspecteert de AED. Dan ziet hij dat de accu mist. ”Die kan er niet zomaar uitvallen. Dat kan alleen door diefstal.”

Aangifte

Jan heeft vrijdag aangifte gedaan bij de politie. Deze dagen controleert hij alle AED’s in zijn beheer om te kijken of er nog meer accu’s missen.

Accu’s als deze zijn volgens hem al gauw 250 euro waard. “Waarom zou je zo’n ding jatten? De mensen die hierachter zitten, spelen letterlijk met levens”, zegt hij tegen Omroep Brabant.

Of een werkende AED met accu donderdag het verschil had kunnen maken in Schaijk is volgens Jan niet te zeggen. “Je weet niet wat er met iemand aan de hand is en of er misschien andere klachten zijn.”

Scroll naar boven