Vreselijk: Vrachtwagen ramt bussen met Nederlandse kinderen

In België zijn gisteravond twee bussen met Nederlandse kinderen in de Beverentunnel in botsing met een vrachtwagen gekomen.

Hierbij zijn zowel de bestuurder van de vrachtauto, als een kind uit een van de bussen gewondgeraakt. Dat melden diverse media, waaronder De Telegraaf.

De kinderen, die deel uitmaken van de Haagsche Rugby Club uit de Hofstad, kwamen terug van een kamp in Engeland en waren op weg naar Nederland.

Ziekenhuis

Het incident gebeurde gistermiddag rond 18.00 uur. De vrachtwagen reed van achteren in op zijn voorligger, een van de bussen.

Vreselijk: Vrachtwagen ramt bussen met Nederlandse kinderen

Die ramde op zijn beurt de tweede bus. De hulpdiensten kwamen massaal ter plaatse, maar godzijdank viel de schade mee.

De vrachtwagenbestuurder en een van de kinderen mankeren gelukkig niet heel veel. Toch zijn ze ter controle naar het ziekenhuis gebracht.

Blikschade

Dat wordt bevestigd door de voorzitter van de rugbyclub Sebastiaan ten Hagen. ”De bussen kwamen in een file terecht en daarbij zijn de tweede en derde bus met elkaar in botsing gekomen.”

”Gelukkig was het voornamelijk blikschade. Een van de kinderen had een schrammetje op haar kin en is ter controle naar het ziekenhuis gebracht.”

Geschrokken

Een van de bussen kon niet meer verder rijden. De inzittenden zijn daarop in een andere bus geplaatst en vervoerd naar Kallo, een dorpje.

Daar was noodopvang en medische zorg geregeld. Volgens Ten Hagen zijn de kinderen erg geschrokken. ”Belangrijker is echter dat het goed is afgelopen.”

Virus

Belgische media schrijven dat meerdere kinderen ziek waren geworden door een virus. Daardoor zou de bus eerder terug zijn gegaan.

Sebastiaan van Hagen noemt dat kolder. ”Er is helemaal niemand ziek geworden.” In de bussen zaten overigens kinderen die tussen de 8 en 10 jaar oud zijn.

Scroll naar boven