Vreselijk: Trein knalt op carnavalswagen in Brabant

Vreselijk: Trein kan carnavalswagen op het spoor in Brabant niet meer ontwijken

In Berghem (Noord-Brabant) is gisteravond laat een trein op volle snelheid op een carnavalswagen gebotst. De machinist van de trein is er niet goed vanafgekomen en is naar het ziekenhuis gebracht. Dat melden de NOS en Omroep Brabant.

Carnavalswagen op het spoor

Rond 23.30 uur ging het faliekant mis op een beveiligde spoorwegovergang bij de Zevenbergseweg. De carnavalswagen met daarin enkele feestvierders belandde op het spoor.

Hoe dat exact kon gebeuren wordt nog onderzocht. Willem van Kreij, voorzitter van carnavalsvereniging De Centrumknollen laat aan Omroep Brabant weten dat ze net het spoor op liepen, toen de bellen begonnen te rinkelen. ”Je hebt dan nog slechts twintig seconden.”

”Dat is lastig met een carnavalswagen in zo’n korte tijd.” Volgens Van Kreij heeft het gezelschap geprobeerd om te duwen en is net op tijd weggesprongen voor de trein, die met 127 kilometer per uur kwam aanrazen. Een botsing was onvermijdelijk.

De carnavalisten zijn met de schrik vrijgekomen, zo valt te lezen bij Omroep Brabant. Dat kan helaas niet gezegd worden van de treinmachinist. Hij is naar het ziekenhuis gebracht.

Geen treinen

In de trein zaten ongeveer honderd passagiers. Voor hen is vervangend vervoer geregeld. Tot 12.00 uur vanmiddag zullen er geen treinen rijden tussen Oss en Wijchen.

In eerste instantie was de verwachting dat dit om 04.00 uur vannacht al weer zou gaan gebeuren. Maar de overweginstallatie is flink beschadigd geraakt. Reparatie kon niet meteen plaatsvinden in het verband met het onderzoek. Ook brokstukken die overal verspreid liggen, moeten weggehaald worden.

Scroll naar boven