Vreselijk: Tour De France wielrenner breekt nek bij angstaanjagende val

daniel oss tour de france

Een wielrenner van de Tour de France heeft de tour moeten verlaten nadat hij een nekbreuk opliep na een botsing met een fan. De Italiaanse renner heeft ondanks zijn verwondingen toch het einde weten te halen van de etappe.

Daniel Oss

Het incident vond plaats in het peloton dat van Rijsel naar Arenberg fietste tijdens de vijfde etappe van ’s werelds beroemdste wielerwedstrijd toen de 35-jarige in aanvaring kwam met iemand die langs de kant van de weg stond.

Wielerfans staan ​​bekend om hun verlangen om dicht bij alle actie te komen, maar deze fan maakte het wel heel bont. Hij stond overduidelijk te veel op de weg terwijl hij de fietsers probeerde te filmen die met hoge snelheid voorbijkwamen.

daniel oss tour de france

Heftige beelden

De toeschouwer werd door de crash op de grond gebonjourd, terwijl Oss van zijn fiets viel en op een andere renner werd geslingerd die eveneens werd uitgeschakeld. Zijn team kwam niet veel later met een verklaring, en meldde dat Daniel Oss aanzienlijke verwondingen had opgelopen:

“Bijkomende onderzoeken onthulden een fractuur van een halswervel die enkele weken moest worden geïmmobiliseerd, Daniel Oss ziet zich dan ook genoodzaakt de Tour de France te verlaten. Het hele team wenst je een goed herstel Daniel.”

https://youtu.be/N_TN3IbcyUY

Race uitgereden

Ondanks een fractuur van de halswervel, wist een daadkrachtige Oss de etappe toch uit te rijden. Oss zijn teamgenoot Peter Sagan besloot naar Twitter te gaan om zijn teamgenoot te steunen in zijn herstel: “Beterschap mijn vriend (Daniel Oss)! We zullen je allemaal missen hier bij (de Tour de France).”

Laat een reactie achter

Scroll naar boven