Vreselijk: Tbs’er steekt medewerkster dood en daarna zichzelf

Vreselijk: Nigeriaan die tbs-medewerker doodstak was moordverdachte in eigen land

Verschrikkelijk nieuws vanuit het Overijsselse Balkbrug. Bij een steekpartij in tbs-kliniek Veldzicht heeft een tbs’er een medewerkter doodgestoken en twee andere werknemers verwondingen toegebracht. De dader heeft daarna zelfmoord gepleegd.

Een woordvoerder van de instelling meldt dat de dader, een man, de medewerkers aanviel met een mes. Na zijn daad is de man naar een aparte kamer gegaan, waar hij getracht heeft brand te stichten. Dankzij de sprinkles mislukte dit. De dader heeft zichzelf daarna van het leven beroofd.

Vreselijk: Tbs'er steekt medewerkster dood en daarna zichzelf

Geschokt

De directeur van de kliniek, Wouter Boogaard is ten einde raad en zegt: ”We zijn geschokt en verslagen door deze trieste gebeurtenis. Onze gedachten zijn bij nabestaanden en familie van de betrokken collega’s en de patiënt, en bij personeel en patiënten van het CTP Veldzicht.”

De identiteit van de dader wordt uit privacyredenen niet bekendgemaakt. De politie gaat onderzoeken hoe het incident heeft kunnen gebeuren.

Asielzoekers

In de kliniek verblijven asielzoekers, ongedocumenteerden en ander soort vreemdelingen met en zonder tbs die kampen met psychiatrische problemen.