Vreselijk: Stadsbus ramt bushalte in Den Bosch, veel gewonden

Vreselijk: Stadsbus ramt bushalte in Den Bosch, veel gewonden

In Den Bosch is een stadsbus van Arriva gistermiddag ingereden op een bushalte. Bij het ongeluk zijn zes personen gewond geraakt. Volgens lokale winkelier René Kuijs was er ”redelijk veel bloed”, zo vertelt hij aan Hart van Nederland.

De gewonden stonden allen onder de glazen overkapping van de bushalte en werden geraakt door rondvliegend glas. Het ongeluk vond plaats in de straat Achter het Wild Varken.

Slachtoffers trokken wit weg

Kuijs: “Ik hoorde een enorme knal”, vertelt hij. “Toen ik ging kijken, zag ik mensen op de grond zitten. Er was redelijk veel bloed.” De winkelier twijfelde geen moment en heeft de slachtoffers aangeboden in zijn winkel tot rust te komen. Hier is er door meerdere omstanders eerste hulp verleend.

“Een paar slachtoffers waren heel duizelig. Ze trokken wit weg, maar het is na een tijdje  verloop van tijd ging het beter.”

Ziekenhuis

De hulpdiensten kwamen massaal ter plaatse. Er werden liefst zes ambulances en een traumahelikopter opgeroepen. In totaal werden twee gewonden behandeld in een ambulance, terwijl vier personen naar het ziekenhuis gebracht zijn. Hoe het met de buschauffeur is, is niet bekendgemaakt.

Chauffeur raakt glazen dak

Via Twitter meldt de politie dat de chauffeur per abuis de punt van het glazen dak van het bushokje heeft geraakt. Het glas brak daarop en viel op de wachtende passagiers. De bus zou zo dicht mogelijk tegen het hokje aan hebben willen staan om te verhinderen dat reizigers last zouden hebben van de regen.

Scroll naar boven