Vreselijk: Peuter te water naast kinderdagverblijf

Vreselijk: Peuter te water naast kinderdagverblijf

Bij kindcentrum De Vlieger in Zwolle is vanmorgen iets heel ergs heftigs gebeurd. Een peutertje is in de sloot gevallen naast de opvang.

Meerdere hulpdiensten zijn daarop uitgerukt en zijn massaal aanwezig, zo meldt Dagblad De Gelderlander. Er is zelfs een traumahelikopter opgeroepen.

Op de plek des onheils, naast kindcentrum De Vlieger aan de Buckhorstlaan, is het inmiddels erg druk. Bij de Stadshoeve, dat ernaast ligt, zitten mensen met kinderen in de speeltuin.

Daar en ook in de nabije omgeving van de opvang staan ouders met elkaar te praten over wat er zojuist is gebeurd. Feit is dat het niet goed gaat met het kindje, die naar het ziekenhuis is gebracht.

Ongeval of opzet?

Chantal Westerhoff van de politie Oost-Nederland bevestigt dat er een kind te water is geraakt en is overgebracht naar het ziekenhuis.

”Op dit moment doen wij onderzoek naar de toedracht. Hoe het kind te water is geraakt, of er opzet in het spel was of dat het om een ongeluk gaat.”

De ouders van het kind zijn inmiddels op de hoogte gebracht.

Huizen

Exact vijftien dagen geleden ging het in Huizen ook mis. Ook hier raakte een peutertje van twee jaar om nog onduidelijke redenen te water.

Hoewel de hulpdiensten snel ter plaatse waren en ook omstanders kwamen helpen, overleefde het tweejarige jongetje het incident niet.

Scroll naar boven