Vreselijk ongeval bij bouwbedrijf: werknemer sterft

Metaalbouwbedrijf negeert veiligheidsvoorschriften: werknemer sterft

Justitie heeft vanmorgen een boete van 70.000 euro geëist tegen een Belgisch metaalbouwbedrijf. Het OM vindt het bedrijf schuldig aan het overlijden van een werknemer, die naar beneden viel nadat een steiger het had begeven.

Het ongeval vond plaats in 2020 in Heusden, maar de zaak kwam vanmorgen voor de rechtbank in Den Bosch. Het OM is van mening dat het bedrijf de veiligheidsvoorschriften aan zijn laars heeft gelapt.

Onveilige steiger

De steiger was eigendom van het metaalbouwbedrijf uit Hoogstraten en voldeed niet aan de Nederlandse eisen. De stellage was niet opgebouwd door bevoegde en daarvoor opgeleide werknemers, zo heeft de Arbeidsinspectie geconcludeerd. Dat is echter nog niet alles.

De steiger bleek ook niet opgebouwd volgens de gebruiksaanwijzing. Hij had geen hekwerken, leuningen of iets anders dat een val zou kunnen voorkomen.

De officier van justitie meent dat als er volgens de regels was gehandeld, het slachtoffer ’s avonds gewoon naar huis gegaan zou zijn. ”Dan waren de nabestaanden niet getroffen door dit leed.”

Het Openbaar Ministerie eist een boete van 70.000 euro, waarvan 25.000 euro voorwaardelijk. Die moet betaald worden als het binnen drie jaar weer fout gaat, zo meldt Omroep Brabant.

 

Scroll naar boven