Vreselijk nieuws: wereldberoemde sporter (32) plotseling overleden

De sportwereld is in diepe rouw. Vandaag is namelijk bekend geworden dat atlete Tori Bowie plotseling is heengegaan. Haar management heeft in een persbericht bevestigd dat ze niet meer leeft. De Amerikaanse is slechts 32 jaar geworden.

Olympisch goud

In haar topjaren was Bowie een zeer geduchte concurrent van de Nederlandse Dafne Schippers. Op het WK in Londen won ze de finale van de 100 meter in 10,85.

Schippers pakte toen de bronzen medaille met een tijd van 10,96. Het jaar daarvoor pakte Schippers de zilveren plak met een tijd van 21,88 op de 200 meter.

Bowie behaalde toen brons en zette een tijd neer van 22,15 seconden. Ook op het WK 2015 in Peking finishte Bowie net achter Schippers op de 100 meter.

Ze pakte brons in 10,86. In het Braziliaanse Rio de Janeiro won Bowie olympisch goud met de estafetteploeg op de 4×100 meter.

Doodsoorzaak niet bekend

Vooralsnog is de doodsoorzaak van Bowie niet bekendgemaakt. De familie trof haar levenloos aan in haar woning in het Amerikaanse Winter Garden en plaatst twijfels bij het ‘plotselinge’ gebeuren.

Haar management heeft een emotioneel bericht op sociale media gepost. Hierin schrijven ze: ”We zijn een cliënt, een vriendin, dochter en zus verloren. Tori was een kampioene… een baken van licht dat altijd scheen!”

Ook andere sporters zijn in shock en betuigen massaal hun medeleven.