Vreselijk nieuws: ‘Slaafvrij’ chocolademerk gaat geen Sinterklaasletters maken

Vreselijk nieuws: 'Slaafvrij' chocolademerk gaat geen Sinterklaasletters maken

Sinterklaas moet het dit jaar zien te rooien zonder chocoladeletters van het bekende (overprijsde) merk Tony Chocolonely. Nadat er vorig jaar een salmonellabesmetting werd gedetecteerd slaagt het bedrijf er niet in om op tijd te beginnen met het produceren van chocoladeletters.

Voor de goede orde: het is dus niet zo dat Tony’s, van leverancier Barry Callebaut meegaat in de hype vanuit een bepaalde richting om het Sinterklaasfeest aan te grijpen voor massale protesten. Een woordvoerder laat weten dat de reden ”buiten onze macht” ligt.

YouTube video player

Salmonella

Callebaut, een van de grootste chocolademakers ter wereld, levert vloeibare chocolade aan Tony’s en andere producenten. Bij de productie daarvan in Wieze, ten zuiden van Sint-Niklaas, werd eind juni een salmonellabesmetting vastgesteld. Het gevolg daarvan was een grondige schoonmaak.

Belangrijker nog is dat er volgens het bedrijf ”geen besmette chocolade” is geleverd. Liefhebbers van Tony’s hoeven niet te wanhopen. Afgezien van Sinterklaasletters zijn er nog voldoende ‘slaafvrije’ producten die wel te koop zijn. In totaal heeft Tony’s in de Nederlandse chocolademarkt een aandeel van negen procent.

 

Laat een reactie achter

Scroll naar boven