Vreselijk: Man sterft op IJsselmeer na wespensteek

Vreselijk: Man sterft op IJsselmeer na wespensteek

Zeer tragisch nieuws voor de nabestaanden van een zeiler die dinsdag op het IJsselmeer voer. De man werd gestoken door een wesp en overleed hieraan.  De Koninklijke Nederlandse Redding Maatschappij (KNRM) bevestigt dit.

De KNRM kreeg een oproep binnen voor een reanimatie na een wespensteek aan boord van een Duits zeiljacht. De boot telde vijf opvarenden en voer halverwege Enkhuizen en Stavoren.

Man sterft op IJsselmeer na wespensteek

Hulpverlening massaal ter plaatse

Na de oproep spoedden hulpverleners zich massaal naar de plek des onheils. Zo kwamen hulpverleners van de Odin, een commerciële reddingsboot in actie. Zij hebben geprobeerd het slachtoffer te reanimeren totdat de KNRM ter plaatse is gekomen.

Ook ambulancepersoneel is nog naar de zeiljacht gekomen, waarna er per helipkopter zelfs nog meer medici aan boord gevlogen werden. Uiteindelijk heeft een schip van Rijkswaterstaat de man met spoed naar een boothuis gebracht. Helaas kwam alle hulp te laat.

Tegen Hart van Nederland spreekt de KNRM van een zeer heftig incident dat grote impact heeft op vrijwilligers en de professionals die getracht hebben het leven van de man te redden.

 

 

Laat een reactie achter

Scroll naar boven