Vreselijk: leerling steekt middelbare school in brand

Bizar: Leerling steekt Roermondse middelbare school in brand en filmt het

Een doorgedraaide leerling heeft gistermiddag een middelbare school in Roermond in brand gestoken. De dader liet tevens teksten achter op muren, waaruit opgemaakt kan worden dat zijn daad gericht is tegen een docent van de school.

Bizar: Leerling steekt Roermondse middelbare school in brand en filmt het
Screenshot uit video De Limburger

De schade aan het gebouw is aanzienlijk. Zo is een kantoor van het Broekhin-college compleet verwoest. De vlammen in het gebouw zijn ook overgeslagen naar de ruimte was de betreffende docent kantoor houdt. De directeur van de school is in shock en noemt de situatie zeer bedreigend.

Onrust onder ouders

Niet alleen de schoolleiding voelt zich bedreigd. Er is grote onrust ontstaan onder ouders en leerlingen. De dader heeft zijn daad gefilmd en de beelden op sociale media gezet. Onder het filmpje staat een tekst met de naam van de leraar die het moet ontgelden, gevolgd door scheldwoorden.

Zichzelf gefilmd

Dat de dader geen hersens heeft blijkt uit zijn daad. Maar de jongen heeft zichzelf per ongeluk ook gedeeltelijk gefilmd.

De docent die wordt bedreigd is volgens de directeur van de school heel erg geliefd. ”Er zijn geen aanknopingspunten te vinden rond deze collega, die heel erg geschrokken is.” De directeur voegt eraan toe zich niet uit het veld te laten slaan door dit soort malloten.

Scroll naar boven