Vreselijk: Kind bewusteloos getrapt door groep jongeren

Vreselijk: Kind bewusteloos geschopt door groep jongeren

De 13-jarige Ezri uit Rotterdam is vorige week op de kermis door een groepje jongeren neergeslagen en net zo lang tegen zijn hoofd getrapt totdat hij bewusteloos raakte. Zijn moeder Imke (51) is er kapot van.

Het ging volledig mis toe Ezri vorige week naar de kermis op het Binnenhof in Barendrecht ging. Hij wint waardebonnen, die hij vervolgens wil inwisselen voor een prijs.

Opeens komen er drie jongeren om hem heen staan. Ze grissen de waardebonnen uit zijn handen en rennen weg. Ezri zet daarop de achtervolging in.

Dan meldt zich een vierde jongen, die Ezri naar de grond trekt. Wat er dan gebeurt gaat alle perken te buiten, zo komt moeder Imke te weten door een angstaanjagend telefoontje.

Telefoontje

Imke wordt gebeld door een kermisexploint. Die meldt haar dat vier jongeren op haar zoon in hebben staan trappen.

”Tegen zijn borst, tegen zijn hoofd. Het ging maar door, tot Ezri niet meer bewoog. Kinderen die het zagen gebeuren, renden gillend en in paniek weg.”

Ziekenhuis

Ezri wordt met spoed naar het ziekenhuis gebracht. De schade blijkt fors. Een arts laat de familie weten dat het Ezri’s geluk is geweest dat hij niet op zijn slaap is geraakt.

De nacht die volgt is zwaar. Ezri moet ieder uur wakker worden gemaakt, om te kijken hoe hij reageert.

”Voor hetzelfde geld was het fataal geëindigd. Ik ben zo blij dat ik mijn kind nog heb”, vertelt Imke met veel emoties tegen het Algemeen Dagblad.

Geheugenverlies

Inmiddels is Ezri weer aan de beterende hand, al gaat het nog niet heel goed met hem. Hij heeft last van geheugenverlies, is heel snel moe en kampt met hoofdpijn.

Daders

De daders schijnen bekend te zijn in de omgeving. ”We hebben gehoord dat ze wel vaker kinderen te grazen nemen. Ook vallen ze bejaarden lastig.”

”Omdat kennelijk niemand aangifte durft te doen, heb ik dat juist wel gedaan. Dit moet stoppen”, zo vindt moeder Imke.

Politie

De politie meldt dat er helaas nog niemand is opgepakt. Er wordt momenteel onderzoek gedaan. Wel informeert de politie hoe het met Ezri gaat.

Ook kermisexploitanten zijn op bezoek gekomen. Ze hebben Ezri een levensgrote knuffelbeer gegeven, een ontzettend mooi gebaar.

Weer naar de kermis

Ezri is voor de duvel niet bang. Hij is inmiddels alweer naar de kermis geweest. Dit keer niet alleen, maar in gezelschap van zijn oudere broer.

Bang om zijn belagers tegen te komen is hij niet. Dat geldt niet voor zijn moeder, die logischerwijs nog steeds niet begrijpt waarom mensen dit doen.

”Waar gaat het over? Voor drie waardebonnen word je gemolesteerd en kom je in het ziekenhuis te liggen. Dit moet heel snel stoppen.”

Scroll naar boven