Vreselijk: Kind (13) overleden nadat ziekenhuis in Rotterdam verkeerde diagnose stelt

Vreselijk: Kind (13) overleden nadat ziekenhuis in Rotterdam verkeerde diagnose stelt

De 13-jarige Ali Muhammad werd in november 2022 ernstig ziek opgenomen in het Maasstad ziekenhuis in Rotterdam. Hoewel alles leek te wijzen op een hersenvliesontsteking, werd dit niet onderzocht. Slechts een paar dagen later is Ali overleden. Zijn ouders willen gerechtigheid en hebben het ziekenhuis aangeklaagd.

Vreselijk: Kind (13) overleden nadat ziekenhuis in Rotterdam verkeerde diagnose stelt

Behandelbaar

De advocaat van de familie, Saliha Aksu-Ari, heeft een neuroloog ingeschakeld. Die heeft vastgesteld dat het ziekenhuis erg onzorgvuldig heeft gehandeld. ”Als de huisarts hersenvliesontsteking vermoedt en doorverwijst naar de Spoedeisende hulp, dan moet er meteen gehandeld worden. Er moet hersenvocht afgenomen worden en er moet medicatie klaarliggen. Dit is absoluut niet gebeurd. Anders was Ali’s ziekte behandelbaar geweest.”

Moeder Iram Naz is kapot van de dood van haar zoon. ”Ze hadden hem in het ziekenhuis beter moeten helpen. Ik dacht dat hij in goede handen was in het ziekenhuis maar vanaf het begin tot het einde ging er van alles fout. Met de symptomen is niets gedaan.” Het Openbaar Ministerie onderzoekt nu of het ziekenhuis inderdaad aantoonbare fouten heeft gemaakt, zo meldt Hart van Nederland.

Reactie Maasstad Ziekenhuis

“We leven enorm mee met de familie van Ali Muhammad en vinden het vreselijk dat zij hem moeten missen. Zijn dood is een verschrikkelijke gebeurtenis. Ook de betrokken zorgverleners zijn aangeslagen door het overlijden van Ali”, vertelt Maasstad Ziekenhuis aan Hart van Nederland.

Het ziekenhuis geeft aan het belangrijk te vinden dat er uitgebreid onderzoek wordt gedaan: “Direct na zijn overlijden is het Maasstad Ziekenhuis zelf een onderzoek gestart. Dat is gebruikelijk na het overlijden van een kind. Aan andere onderzoeken verlenen wij uiteraard ook onze volledige medewerking.”

Scroll naar boven