Vreselijk: Jongere mept 72-jarige man het leven uit

Limburgse voetbalhooligan blaast eigen hand eraf met vuurwerk

Waar veel mensen al lange tijd voor vrezen is in Vieux-Condé, een Franse gemeente nabij de Belgische grens, nu werkelijkheid geworden. Een jongere heeft een man van 72 jaar zo erg toegetakeld, dat de man maandag aan zijn toestand is bezweken.

Philippe

Het gaat te ver om stellen dat alle jongeren tegenwoordig tuig zijn. Maar we zien helaas steeds minder respect bij een generatie met hopeloos falende ouders.

Vorige week woensdag verliet de 72-jarige Philippe zijn woning. Hij vroeg op een hele normale manier aan groep dronken jongeren of zij alsjeblieft wat minder lawaai wilden maken.

Een 17-jarige jongen pikte dat niet en vond dat de man ’te stoer’ deed. Hij liet meteen zijn handen en voeten spreken. Hij maaide de zeventiger zonder pardon neer en zelfs toen de man op de grond lag, werd hij van alle kanten belaagd.

Kritieke toestand

De jongen takelde de man dusdanig toe, dat de hulpdiensten hem in kritieke toestand aantroffen. Er werd direct gevreesd voor zijn leven, zo meldt Het Laatste Nieuws.

Helaas bezweek Philippe afgelopen maandagavond aan wat hem was aangedaan. Voor de feiten zijn in totaal 3 personen opgepakt.

Het gaat om de 17-jarige jongen die de aanval pleegde. Hij wordt beschuldigd van poging tot m00rd. Ook twee anderen van 14 en 18 jaar oud ziten vast.

Zij worden aangeklaagd voor het niet voorkomen van het plegen van een misdrijf en het niet helpen van een persoon in nood. Nu de man om het leven is gekomen, kunnen deze aanklachten worden verzwaard.

Philippe was heel zachtaardig

Het contrast tussen de groep jongeren en Philippe kan niet groter zijn. De zeventiger wordt omschreven als een zeer zachtaardige man.

Buren en kennissen zijn compleet in shock door wat hem is aangedaan. En daar blijft het niet bij, want ook op sociale media gaat het helemaal los.

Het loopt dusdanig uit de hand dat de Franse minister van Binnenlandse Zaken, Gerald Darmanin, zich geroepen voelt om nu te reageren.

Hij veroordeelde de ”laffe aanval” en heeft het volk beloofd dat deze tragedie niet ongestraft mag, en zeer zeker niet zal blijven.

Scroll naar boven