Vreselijk incident in Eindhoven, hulpdiensten massaal aanwezig

Vreselijk incident in Eindhoven, hulpdiensten massaal aanwezig

Enorme paniek in Eindhoven, waar in het centrum van de stad momenteel een gigantische brand woedt in een leegstaand pand.

NL-Alert

De brandweer meldt aan Omroep Brabant dat het gebouw vaak wordt gebruikt door dak- en thuislozen. Het is niet helder of er momenteel mensen binnen zijn.

Het vuur woedt aan de Lichtstraat en er is een gigantische rook zichtbaar. Die rook trekt over de stad heen en is zo heftig dat er een NL-Alert is uitgegeven.

De lokale Jumbo-supermarkt is nog wel open, maar heeft de voordeuren gesloten. Niemand kan er momenteel in of uit.

Muziekfestival

Vanwege de rook kan het muziekfestival Bridge Guitar Festival niet langer doorgaan. Bezoekers zijn allemaal naar huis gestuurd.

Dat wordt bevestigd door een medewerker van Café Wilhelmina. Voor optredens stond daar een podium voor de deur. ”Maar het was niet langer te doen. De rook stinkt verschrikkelijk. Een hele penetrante lucht, dat naar verbrand plastic ruikt.”

Omwonenden binnenblijven

Een brandweerwoordvoerder verwacht dat het even zal duren tot de brand geblust is. Verwacht wordt dat de rook in hevigheid en omvang nog gaat toenemen.

De brandweer adviseert omwonenden binnen te blijven. Nieuwsgierigen zijn door politie en handhaving weggestuurd. De brandweer is met zeker zeven voertuigen aanwezig, waaronder een hoogwerker.

Scroll naar boven