Vreselijk: Gezin bindt hond vast aan boom en gaat urenlang zwemmen

Vreselijke: Gezin bindt hond vast aan boom en gaat uitgebreid zwemmen

Een medewerker van Staatsbosbeheer heeft gisteren net op tijd kunnen ingrijpen bij een onbegrijpelijke situatie. Tot zijn ontsteltenis trof de ambtenaar een, aan een boom, vastgebonden en achtergelaten hond aan op de parkeerplaats bij de Galderse Meren in Breda. De baasjes genoten ondertussen van een frisse duik.

De trouwe viervoeter zat sinds 13.30 uur vastgebonden en moederziel alleen bij een boom toen de medewerker hem rond 17.00 uur opmerkte. De baasjes hadden ondanks de verstikkende temperatuur niet de moeite genomen om het dier van water te voorzien en lagen dus al zo’n 3.5! uur in het water.

”Dit kan niet”

Staatsbosbeheer heeft furieus gereageerd in de richting van het Belgische gezin dat zich schuldig heeft gemaakt aan deze onterende omstandigheden, zo weet Het Laatste Nieuws.

Vreselijke: Gezin bindt hond vast aan boom en gaat uitgebreid zwemmen
Foto afkomstig van staatsbosbheerbrabant

”Als je nou lekker met je gezin gaat genieten van de Galderse Meren bij 32 graden, dan laat je je hond thuis. Je bindt hem niet aan een boom op een parkeerplaats zonder water!”

Forse boete

Gezien de staat waarin de hond verkeerde, moest het dier worden nagekeken op uitdrogingsverschijnselen. Ondertussen waren de baasjes gelokaliseerd op het strand. Zij kregen niet alleen een woordelijke reprimande, maar hebben ook een forse boete ontvangen. Tenslotte werd hen te verstaan gegeven dat zij niet langer op het strand mochten blijven en is hen opgedragen direct te vertrekken.

Laat een reactie achter

Scroll naar boven