Vreselijk: Dronken jongeren slachten weerloze zwaan af

Vreselijk: Dronken jongeren slachten weerloze zwaan af

In Badhoevedorp is afgelopen vrijdag iets verschrikkelijks gebeurd. Twee jongeren hebben hier een zeer geliefde zwarte zwaan op beestachtige wijze om het leven gebracht.

Buurtbewoners rond de Snelliuslaan koken van woede en zijn in alle staten: ”Het is te walgelijk voor woorden. We zijn in shock.”

Meerdere omwonenden zagen afgelopen vrijdag twee jongens de hele dag bij het water zitten. ”Die gasten waren volledig lam.”

”Toen zag ik die gek het water ingaan. De zwaan kon eerst wegkomen, maar toen kreeg hij het dier te pakken. Eerst zijn nek, toen de vleugels”, aldus bewoner Marga.

Lydia, die ook in de buurt woont, meldt dat de zwaan uiteindelijk is doodgeknepen. ”Daarna zijn de veren uitgetrokken.”

Dierenambulance

Na de daad hebben buurtbewoners de politie gebeld. Afgelopen zondag is de Dierenambulance Haarlem gekomen om de zwaan op te halen.

Daders niet gepakt

De buurt hoopt dat de daders snel in de kraag worden gevat. Tot op heden is niet bekend wie het zijn. De politie is wel ter plaatse geweest.

Een woordvoerder meldt aan Hart van Nederland: ”We zijn gekomen, maar hebben niemand aangetroffen. Bij tips mogen mensen ons bellen.”

Lieve zwaan

De zwaan was heel erg geliefd in de buurt. Buurtbewoner Corry bevestigt dat. ”Het was een tamme zwaan die heel erg veel vertrouwen had in mensen.”

”Deze zwaan was onderdeel van Badhoevedorp. Ik ben er helemaal kapot van.”

Marga is ook ontzettend verdrietig. ”Het beeld is echt niet leuk. Corry en ik hebben er niet van kunnen slapen. Ik ben totaal verbouwereerd. Dit doe je gewoon niet.”

Scroll naar boven